x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Găsește-ți pacea interioară aducând aceste culori în casa ta, potrivit principiilor Feng Shui

Găsește-ți pacea interioară aducând aceste culori în casa ta, potrivit principiilor Feng Shui

de Anastasia Paul    |    15 Iun 2024   •   09:00
Găsește-ți pacea interioară aducând aceste culori în casa ta, potrivit principiilor Feng Shui

Feng Shui este o practică ce calmează mintea și spațiul de locuit. Aceasta a devenit un mod de viață pentru multe persoane și o modalitate de a se conecta cu natura. Implică mișcarea energiei și vizează modul în care lucrurile sunt așezate într-un spațiu pentru a crea coeziune cu lumea naturală. De la plante la culorile casei,  pentru mulți este o modalitate de a primi optimismul în viața lor, sub diferite forme.

Teoria culorilor este esențială în casă. Semnifică esența naturii prin tonurile sale naturale, încorporând în același timp elementele majore. Designerul de interior și expertul în Feng Shui Julia Sarasola ne spune:

„Cele cinci elemente — lemn, foc, pământ, metal și apă — descriu toate mișcările vieții sau transformările observate în natură. Fiecare element are un set coordonator de culori, reprezentând vitalitatea. Poți lucra cu aceste culori pentru a schimba energia în spațiul și viața ta”.

Deci, cum aduci culoare în camera de zi Feng Shui și ce culori te vor ajuta să-ți găsești pacea interioară?

Când alegi o culoare pentru camera de zi, experta în Feng Shui, Julia Sarasola, spune că ar trebui să reflectezi asupra culorilor spre care ești natural atras.

„Revezi atributele acelor culori dintr-o perspectivă Feng Shui. Acest lucru îți va oferi o perspectivă valoroasă asupra domeniilor vieții care se simt stabile sau care au nevoie de sprijin suplimentar. De exemplu, dacă vrei să-ți îmbunătățești creativitatea sau pasiunea în afacerea ta cu un proiect sau într-o relație, roșu și portocalu (în special în anumite părți ale casei tale) ar putea fi doar scânteia de care ai nevoie, oferindu-ti curaj si capacitatea de a te descurca singur'.

1. Galben
Îndrăzneț, strălucitor și frumos, în Feng Shui culoarea galbenă este o parte a elementului Pământ. Se crede că utilizarea acestui element și culoarea pot ajuta la canalizarea energiei pozitive în întreaga casă.

Anjie Cho, expert Feng Shui, subliniază importanța acestei culori.

„Pământul este elementul care oferă stabilitate. Culoarea conectată la elementul Pământ este galbenă. În Feng Shui, această culoare este folosită pentru stabilitate în viața ta”.

Culoarea galbenă înseamnă siguranță, securitate, sănătate și bunăstare.

2. Negru
Elementul Apă, reprezentat de culoarea neagră, este extrem de important în Feng Shui. 

„Negrul este o culoare pe care ai putea-o aduce în casă dacă vrei mai mult flux pentru a-ți susține conexiunile în lume și, de asemenea, pentru a-ți spori intuiția. Elementul apă se uită la intuiția ta, se uită la conexiunile tale în lume', spune Anjie.

Cu toate acestea, Anjie precizeaeză că prea mult negru ar putea să nu fie cea mai bună opțiune într-o casă.

„Prea mult negru ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru interiorul unei case deoarece absoarbe lumina și poate fi prea întunecat și deprimant. Cu toate acestea, este o alegere excelentă pentru piesele cu accent dramatic. Aș spune că 95% dintre renovările casei pe care le-am făcut în ultimii trei ani includ negrul.

Este o culoare destul de dramatică și frumoasă. Aș recomanda cu siguranță includerea negrului în casa ta pentru a aduce dramatism vizual. De asemenea, poți aduce accente negre cu intenția de a cultiva înțelepciunea și cunoașterea. Vopseaua neagră este o modalitate distractivă de a încorpora această culoare în decorul casei tale și creează multă dramă atunci când este asociată cu un perete alb contrastant”.

3. Roșu

Culoarea roșie în Feng Shui este asociată cu elementul Foc. Anjie spune că această culoare se referă la „inspirație”.

„Este vorba despre vizibilitatea ta și este multă mișcare. Dacă cineva ar dori să aibă mai multă vizibilitate, mai multă inspirație, mai multă pasiune, atunci ar putea folosi roșul, însă este o culoare pe care ai dori să o folosești cu moderație.

„Roșul este, de asemenea, o culoare de bun augur și norocoasă, așa că este bine dacă într-adevăr vrei mai mult sprijin și energie vitală suplimentară”, spune Anjie. „Adăugarea culorii roșii poate aduce această vitalitate, deoarece roșul este culoarea sângelui nostru, care ne susține și ne hrănește”.

4. Verde
Verde este o culoare senină care reflectă natura însăși. Este, de asemenea, o reprezentare a elementului Lemn.

„Calitățile lemnului sunt creșterea, vindecarea și acțiunea. Dacă ai nevoie de aceste lucruri în viața ta, ar trebui să aduci culoarea verde în Feng Shui-ul tău.

Există multe culori care se potrivesc cu verdele. Aceasta include negru, galben și roșu - astfel încât să poți combina perfect aceste culori cu alte nuanțe Feng Shui. Adăugarea de elemente de verde îți va lumina spațiul în multe feluri, fie că este prin plante, accente, mobilier sau accesorii, este o nuanță la modă.

Editorul de interioare de la Livingetc, Emma Breislin, spune că

Verde „este o culoare versatilă de folosit ca accent în spațiul tău de locuit – gândește-te doar la câte nuanțe diferite poți vedea chiar în afara ferestrei tale. Adaugă prospețime instantanee,  într-un mod subtil și liniștitor. Când vine vorba de utilizarea verdelui ca și culoare de accent, nu trebuie să fie tare. De fapt, eu clasific verdele drept o nuanță neutră. Accentul ar putea fi o plantă de interior, o canapea verde măsliniu închis sau un covor cu model cu pete de verde. Poate că este alegerea ta de culoare a vopselei de perete, care ar putea varia de la un verde salvie moale și subtil până la un verde măsliniu bogat”., spune Emma Brreislin, editor de interioare.

5. Alb
Culoarea albă în Feng Shui se concentrează pe elementul Metal. Se pune accent pe claritate, simplitate, precum și pe noi începuturi.

Anjie spune că elementul metal „este frumusețe, este bucurie, este precizie și eficiență. Dacă vrei să aduci mai multă organizare sau precizie, și dacă ai nevoie să clarifici lucrurile din viața ta, albul ar fi o culoare grozavă de adus în spațiul tău”.

Culoarea albă este grozavă de folosit în camera de zi dacă vrei să adaugi o notă minimalistă casei tale.

Lilith Hudson, editorul de culori și tendințe de la Livingetc, ne spune:

„Sufrageriile albe sunt adesea trecute cu vederea. În timp ce o doză de culoare are timpul și locul ei, pereții albi oferă fundalul perfect pentru a experimenta mobilier și decor mai vibrant, care pot fi schimbate mai ușor în funcție de starea ta de spirit sau de anotimp. Dacă vrei o cameră de zi care să fie liniștită, aerisită sau minimalistă, albul este un câștigător garantat. Cea mai bună parte? Va fi și atemporal', spune Lilith Hudson, editor de culori și tendințe, potrivit livingetc.com.

 

×
Subiecte în articol: pace casa culori