x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Geamuri de tip termopan - soluții pentru consum de energie aproape zero

Geamuri de tip termopan - soluții pentru consum de energie aproape zero

17 Noi 2023   •   15:09
Geamuri de tip termopan - soluții pentru consum de energie aproape zero

Unul dintre obiectivele majore ale dezvoltatorilor imobiliari a devenit construcția unor clădiri cu un nivel de eco-eficiență ridicat. Din acest motiv, arhitecții și constructorii trebuie să caute soluții și materiale pentru construcții și geamuri de tip termopan care să respecte noile norme europene nZEB.

Conceptul nZEB a devenit obligatoriu în construcții, începând cu anul 2021. Este vorba despre clădiri cu consum de energie aproape zero, altfel spus clădiri cu performanță energetică foarte ridicată. O clădire nZEB este o clădire performantă, al cărei necesar de energie este foarte scăzut sau aproape egal cu zero și este acoperit cu cel puțin 30% energie din surse regenerabile.

 

Uniunea Europeană a stabilit o serie de obiective pentru reducerea poluării și reducerea consumului de energie din surse fosile, deoarece sectorul construcțiilor este responsabil de aproximativ 40% din consumul de energie din surse neregenerabile și emiterea de gaze cu efect de seră.

 

În vederea atingerii acestui obiectiv, dezvoltatorii, arhitecții și constructorii au început să integreze în construcții geamuri termopan din gamele DecoPlast. Mirela Ivașcu, partner managerul companiei, confirmă alinierea produselor societății noilor norme privind asigurarea unui nivel de eco-eficiență și explică motivul acestei măsuri astfel:

 

Trebuie să ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de clădiri. Asta înseamnă că energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o clădire cu standard nZEB. Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice și resursele naturale tot mai limitate și scumpe”.

 

Totodată, partner managerul Decoplast subliniază o nouă tendință în ceea ce privește sistemele de uși și geamuri de tip termopan: „Anul acesta s-a observat o afinitate crescută și pentru smart living, care se reflectă inclusiv în accesorii și device-uri aplicabile sistemelor de tâmplărie, cum ar fi clanțe și yale inteligente, sau lacăte cu Wi-Fi și amprentă digitală.

 

De aproximativ 20 de ani, materialul cadru folosit pentru fabricarea acestor geamuri de tip termopan a demonstrat:

 

  • longevitatea;
  • ușurința cu care poate fi întreținut;
  • eficientizarea costurilor de investiție;
  • eficiența energetică remarcabilă (constant produsele lor se află în topurile analizelor de eco-eficiență);
  • stabilitate excepțională;
  • siguranță împotriva tentativelor de efracție;
  • nivel mare de vitrare;
  • estetică rafinată.

 

Fabricarea acestor geamuri de tip termopan este realizată cu atenție la respectarea normelor de protecție a mediului înconjurător. Pentru reducerea impactului asupra mediului, compania ia măsuri și alege să folosească material 100% reciclabil:

 

Resturile rezultate în urma procesului de producție nu sunt ignorate, ci sunt transformate în resurse valoroase. Avem o colaborare strânsă cu o firmă specializată în reciclare, care preia toate aceste resturi și le transformă în materiale auxiliare, cum ar fi accesorii de tip glafuri. Această inițiativă contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la promovarea unei economii circulare sustenabile”, precizează partner managerul Decoplast.

 

În perioada 22 - 25 noiembrie 2023, DecoPlast este prezent în calitate de partener la Săptămâna Construcțiilor Inteligente, eveniment care se desfășoară în București, Arena Laminor (metrou Republica). Vizitează standul și descoperă beneficiile unor sisteme PVC care să respecte noile norme europene nZEB.

×