x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Grădina pentru copii - un spaţiu al surprizelor... in siguranţă

Grădina pentru copii - un spaţiu al surprizelor... in siguranţă

23 Aug 2007   •   00:00

Trebuie să recunoaşteţi, dragi părinţi, că de multe ori v-aţi dorit ca cei mici să rămănă in curte şi să se joace frumos. Numai că nu orice curte sau grădină ii atrage pe micuţi.Grădina denumită "Playscape" a fost special concepută pentru un astfel de scop.

Trebuie să recunoaşteţi, dragi părinţi, că de multe ori v-aţi dorit ca cei mici să rămănă in curte şi să se joace frumos. Numai că nu orice curte sau grădină ii atrage pe micuţi. Ca să reuşească performanţa aceasta, o grădină trebuie să le ofere mereu lucruri noi, care să le stărnească fantezia şi bucuria de a se juca. Grădina denumită "Playscape" a fost special concepută pentru un astfel de scop şi prezentată anul acesta intr-un concurs de design. Ea are intr-un fel ceva specific locului tradiţional de joacă, numai că se bazează pe obişnuinţa copiilor de a se urca in copaci, de a se juca la groapa cu nisip, de a se crede piraţi sau alte personaje din cărţile citite. Este o abordare căt mai aproape de natură a locului de joacă datorită materialelor folosite şi felului in care au fost amplasate. In plus, cu fiecare anotimp locul de joacă este altul şi atrage copiii in tot felul de explorări.

Structurile grădinii

Formele de relief sunt bine reprezentate şi, impreună cu sculpturile, plasele, tunelurile şi groapa cu nisip, dau valoare acestei grădini. Ce e interesant e că in toată grădina nu există zone pavate, aşa că dacă micuţii mai cad in timp ce se joacă nu se vor răni.

Lemnul este materialul de bază, atăt pentru construcţie efectivă, căt şi pentru decor. Singura alee este şi ea acoperită cu lemn. Sub aranjamentul cu plase se află nisip şi trunchiuri de copac tăiate la inălţimi mici. Dacă vă găndiţi că micuţii vor cădea şi se vor lovi de ele, mai uitaţi-vă o dată. Plasa are ochiuri mici - vor fi mereu susţinuţi.

Plantele

Aţi crede că intr-o astfel de grădină nu-i nevoie decăt de căţiva copaci, nu şi de flori. Dar, surpriză! Plantele sunt şi ele prezente şi au fost alese in funcţie de căt de mult le plac copiilor: plante senzitive, plante aromatice, plante rezistente la secetă şi care protejează solul de eroziune şi, desigur, cele care prezintă interes in funcţie de anotimp. Nu puteau fi uitate plantele care atrag fluturii şi animalele in grădină - ele reprezintă cea mai mare bucurie a copiilor. Adam White a proiectat această grădină de dragul celor mici şi a realizat-o impreună cu Groundwork (constructor specializat).

×
Subiecte în articol: mereu verde