x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei de transformare a balconului

Idei de transformare a balconului

11 Mai 2020   •   18:50
Idei de transformare a balconului

Balconul nu mai este spațiul romantic unde Julieta asculta serenadele lui Romeo. Dar el poate fi transformat dintr-un loc de uscat rufe într-o oază de petrecere a timpului liber. Mai multe idei pentru utilarea acestei părți a locuinței sunt prezentate de specialiștii de la publicația House Beautiful.

Relaxare. Poate aveți un balcon supraîncărcat și credeți că nu vă mai poate folosi la mare lucru. Un simplu balansoar așezat într-un colț vă poate oferi clipe de destindere. Vă legănați și admirați de la înălțime peisajul sau citiți o carte. Pentru un plus de confort, adăugați doar câteva perne.

Sală de mese. În cazul în care există suficient spațiu, instalați o măsuță și câteva taburete ori scaune pliante. Puteți să mâncați în aer liber, împreună cu toată familia, sau chiar să invitați câțiva prieteni. Dacă sunteți mai comod și nu vreți să cărați farfuriile, cratițele, vesela, puteți utiliza locul pentru degustarea unui digestiv după cină.

Mobilier multifuncțional. În loc de măsuță, puteți pune un mobiliar de tip ottomani, practic o saltea mai tare pe patru picioare de lemn, care poate deveni suport pentru picioare. Veți putea să vă așezați confortabil sau să îl folosiți ca masă de cafea, adăugând o tavă de servire.

 

Ca la plajă

Acoperiș. Aveți balcon atașat clădirii, și bate soarele prea tare? Nicio problemă. Instalați un acoperiș din prelată sau țesătură de exterior, susținută de stâlpi. Structura poate fi și permanentă, dar e de preferat rabatabilă, să o puteți scoate atunci când doriți să vă bronzați.

Câștigați spațiu. Dacă vreți doar să vă odihniți, fără alte activități,o banchetă din lemn robust este suficientă. Un covor pe jos și o plantă într-un colț întregesc decorul, să nu pară prea auster.

Iluminat pe timp de seară. O lampă cu suport metalic și pandantiv îndrăzneț reprezintă o modalitate excelentă de a vă amenaja exteriorul. Totuși, balconul nu e cameră de zi, așa că pentru a genera contextul potrivit, încorporați materiale inspirate din natură, cum ar fi lemnul îngropat sau ceramica.

Transformați-l în sufragerie. Vreți totuși să dispuneți de o mică sufragerie în aer liber. Utilizați o formulă de design cuprinzând două scaune cu braț, o canapea confortabilă, masă de cafea, lumină cu pandantiv și covor de zonă.

 

Grădină botanică. Pasionații pot transforma această zonă într-un imperiu al florilor. Desigur, ghivecele, sortimentele, culorile, trebuie alese astfel încât să se asorteze cu restul locuinței și să confere un aspect armonios.

×