x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Idei pentru biblioteca

Idei pentru biblioteca

08 Iun 2005   •   00:00

Rolul mobilierului nu poate fi contestat, fiecare activitate servindu-se de un obiect sau doua, dovedind astfel conditia umana de a se folosi de instrumente favorabile confortului. In acest numar ma opresc la un subiect ce vizeaza mobilarea camerei de zi, prezentandu-va propuneri la o tema preferata: biblioteca

Realitatea acceptata, parcurge timpul sub diferite stiluri si azi fabricate ori dezvoltate conform tendintelor ce folosesc procedee de promovare specifice modei vestimentare. Sunt finisaje, culori, texturi si forme la moda. Discernamantul in alegerea unui obiect, pe langa utilitate, va tine cont de curent ori noutate. Factorul subiectiv - a placea obiectul - devine un puternic motor de promovare si vanzare. Aceasta latura emotionala (inexistenta in cazul producatorilor autohtoni) poate prima in fata promovarilor bazate pe pretul scazut. Oferta interna extrem de limitata a producatorilor reduce accesul la obiecte estetico-functionale moderne adaptate noilor cerinte si curente.

Ideea

Zona de zi corespunde desfasurarii activitat ii sociale. Aici te relaxezi, te odihnesti, inviti oaspetii si astfel devine un spatiu de maxima importanta ce trebuie atent tratat. Partea practica si cea estetica vor trebui armonios repartizate, de exemplu dulapul in alternanta cu polita. In cazul proiectului prezentat am observat o expresie umana si anume: zambetul. Puterea unui zambet apropie si deschide sufletul oamenilor, iar aici acest gest devine motivatie in cazul obiectelor propuse. Forma este aplicata obiectului si exploatata estetic alaturi de culoare. Atribuirea unui rol estetic inaintea celui functional devine mijloc de promovare a obiectului.

Simplitatea formei, intentionat dorita, in contrast cu alte obiecte multifunctionale gen dulap-birou-cuier-bibilioteca, ce sunt oferite, insista pe un accent emotional puternic. Place sau nu place: verdict dat de cumparator. Opus ideii de mobilare completa, obiectul propus permite exploatarea situatiei de ambient, fara a aglomera spatiul in care este amplasat. Finisajul, culoarea zugravelii ori obiectele decorative expuse in vecinatate concura egal in ambient cu produsul.

Astfel adaptat unui stil eclectic reuseste sa existe, fara sa concureze alte elemente: canapea, covor, sistem hi-fi, etc. La dulap, decupajul semicircular in doua plane, aplicat unei forme rigid geometrice-paralelipiped, alaturi de culoare, da o senzatie de dinamism, bucurie si optimism. Produsele vor fi oferite in finisaj portocaliu - artar, aici culoarea avand rol de personalizare. Astfel promovarea se va face pe baza conceptului CULOARE-FORMa-EMOTIE. Programul cuprinde spatiul pentru televizor, polite independente cu sistem propriu de iluminare, rafturi bibilioteca ori masuta joasa. Asa se asigura diferite configuratii adaptate cererii consumatorului, fiecare putandu-si personaliza ambientul. Toate elementele din programul auxiliar pastreaza finisajul si forma comodei ea fiind "coloana vertebrala" a ofertei. In acest caz avantajul reiese din numarul mare de variante de mobilare oferite de sase obiecte. Materialele folosite sunt PAL melaminat, cant ABS, picioare cu finisaj crom.

Mesajul transmis este universal acceptat, dorinta fiecaruia dintre noi de a recunoaste puterea unui zambet.

desene si text designer
Constantin Alupoaei
tel: 0723 031 196
Arhiva Ideal Decor
×