x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Imbinarea artei cu horticultura - Grădina botanică Longwood din Philadelphia

Imbinarea artei cu horticultura - Grădina botanică Longwood din Philadelphia

17 Mai 2007   •   00:00

Deşi iniţial a fost fermă, in 1798, Joshua şi Samuel Pierce, cei care au cumpărat ferma, au plantat aici primele specii de arbori. Pănă in anul 1850 ei au străns una din cele mai impresionante colecţii de pomi din ţară.

Grădina Longwood este una din primele grădini botanice din Statele Unite, avănd o suprafaţă de 4,2 km2 de grădini, pajişti şi zone impădurite.

Deşi iniţial a fost fermă, in 1798, Joshua şi Samuel Pierce, cei care au cumpărat ferma, au plantat aici primele specii de arbori. Pănă in anul 1850 ei au străns una din cele mai impresionante colecţii de pomi din ţară.

Astăzi, grădina Longwood este formată din 20 de grădini in aer liber şi 20 de grădini interioare sau sere.

Aici se găsesc 11.000 de tipuri diferite de plante şi făntăni şi există programe educaţionale care includ şi instuirea horticolă de carieră.

SERELE LONGWOOD

Serele au fost construite in anul 1919 şi au fost periodic extinse şi renovate.

In vest se găseşte o Grădină Argintie care este denumită astfel datorită plantelor cu frunze gri şi argintii. Acestea sunt adaptate la zona uscată şi aridă specifică zonelor mediteraneene şi de deşert.

Tot in zona de vest există un pasaj din nuiele de scorţişoară numit Acaccia Passage, denumirea venind de la pomişorul de scorţisoară Acacia leprosa, o cameră cu 20 de tipuri diferite de bananieri, o cameră cu mai mult de 3.200 de tipuri diferite de orhidee.

Această cameră este printre cele mai spectaculoase deoarece tot timpul sunt inflorite intre 200 şi 500 de orhidee care parfumează aerul, iar ferigile şi liliacul sunt poziţionate in spatele lor, ca un perete verde care scoate in evidenţă culorile minunate ale florilor.

Terasele tropicale, camera trandafirilor, grădina cascadelor, pasajul din ferigi, camera palmierilor şi grădina mediteraneană incăntă privirea vizitatorilor prin serele din zona de vest.

GRĂDINILE IN AER LIBER

Una din cele mai importante grădini in aer liber este Cow Lot. Această pajişte deschisă, cu pomi magnifici, a fost odată păşune. Cel mai impresionant este un ulm american vizibil de la intrarea in grădină. Acesta este unicul supravieţuitor de pe o stradă cu ulmi care au cedat după o boală a ulmilor olandezi şi au fost inlocuiţi cu stejari albi.

Grădina cu paturi de trandafiri cuprinde multe varietăţi de trandafiri parfumaţi care infloresc din iunie pănă in octombrie. Aranjamentul floral şi elementele arhitecturale din această grădină sunt tipice anilor 1930-1940.

Trandafirul arbore este o plantă circulară acoperită cu trandafiri roz toată luna iunie. In perioada infloririi suprafaţa din mijlocul acestui cerc din trandafiri este gazda concertelor.

Magnifica grădină Longwood găzduieşte in fiecare an 800 de evenimente horticole, de la expoziţii florale, demonstraţii de grădinărit, cursuri, programe pentru copii şi

musical-uri

Se promovează horticultura ca artă şi delectare pentru public,

iar design-ul grădinilor joacă un rol important in dezvoltarea acestora

Expunerile sezoniere incep de obicei cu un an sau mai mult inainte de a fi văzute de public. Pentru expoziţii speciale, designerii din Longwood lucrează impreună cu oamenii care asigură intreţinerea, dulgheri, instalatori sau zidari

ARTĂ ŞI CULOARE

Expoziţiile florale anuale sunt evaluate prin prisma vizitatorilor, pentru a le perfecţiona şi intensifica. Se poate spune că tot ce creează designerii care lucrează in această grădină este artă, in adevăratul sens al cuvăntului. Aranjamentele florale sunt impresionante, iar combinaţia de culori incăntă ochii vizitatorilor. Această imensă grădină este impărţită in trei zone mari: zona de vest, de est şi centrală, care la răndul lor cuprind o multitudine de grădini diferite. Putem spune că aici se regăsesc aproape toate plantele existente, fiecare plantă avănd creat climatul necesar dezvoltării. Printre cele mai importante locuri din Longwood se numără Grădina de Argint, Pasajul Acacia, Camera Orhideelor, Terasele tropicale, Camera Trandafirilor, Grădina Cascadelor şi alte nenumărate locuri care merită vizitate.

INFO

Magnifica grădină Longwood găzduieşte in fiecare an 800 de evenimente horticole, de la expoziţii florale, demonstraţii de grădinărit, cursuri, programe pentru copii şi musical-uri.

Se promovează horticultura ca artă şi delectare pentru public,iar design-ul grădinilor joacă un rol important in dezvoltarea acestora.

Expunerile sezoniere incep de obicei cu un an sau mai mult inainte de a fi văzute de public. Pentru expoziţii speciale, designerii din Longwood lucrează impreună cu oamenii care asigură intreţinerea, dulgheri, instalatori sau zidari

×
Subiecte în articol: grădina grădini celebre longwood