x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Imobiliare

Imobiliare

28 Iul 2005   •   00:00

Viitorul dezvoltarilor rezidentiale pe Litoral

Viitorul dezvoltarilor rezidentiale pe Litoral

Intr-unul din numerele trecute ale suplimentului am inceput sa discutam despre locuintele de vacanta si, pentru ca este vorba despre o piata in dezvoltare, vom continua sa prezentam alte cateva aspecte.

De aceasta data, va vom prezenta o zona deosebita de pe Litoralul romanesc, mai exact statiunea Mamaia. Ma refer la amplasamentul Coral Beach, unde se dezvolta din ce in ce mai mult un cartier de blocuri private.

Intr-o perioada de aproximativ doi ani, acest tip de imobile vor face concurenta directa si acerba hotelurilor. De ce sa nu mergi la propriul apartament, pe care il poti folosi pe tot parcursul anului?

Poate anumite persoane ar raspunde ca prefera sa mearga la hotel deoarece beneficiaza de servicii speciale, justificandu-si astfel si tarifele exorbitante. Ceea ce foarte putini stiu este faptul ca se construiesc blocuri rezidentiale care ofera servicii integrate ce rivalizeaza cu cele ale hotelurilor.

In martie 2006, va fi livrat pe piata un imobil cu apartamente de lux - Complexul Hera -, situat intre Marea Neagra si lacul Siutghiol. Constructia, cu o suprafata totala de 5.600 mp, pe un lot de teren de 3.000 mp, este proiectata de Pyramid (Constanta) pe sapte niveluri: P+5+6 retras. Acesta este un exemplu foarte bun pentru cele scrise mai sus.

Cele 30 de apartamente pe care le include vor oferi tot confortul unui hotel, cu acea personalizare specifica unei case proprietate particulara. Mai mult, Complexul Hera, promovat in exclusivitate de Regatta, ofera servicii in premiera: blocul va avea propriul cabinet medical si personal pentru baby-sitting. De asemenea, vor exista un salon de frumusete, sala de sport, piscina si parcare.

Acesta este viitorul dezvoltarilor rezidentiale pe Litoral. Lumea va prefera sa isi cumpere un asemenea apartament in loc sa mearga la hotel. Este o placere sa evadezi din oras in orice anotimp si sa beneficiezi de acelasi confort ca in sezon estival!

O astfel de dezvoltare ofera apartamente de mari suprafete, din 3-4 camere. Spre exemplu, Complexul Hera are 6 apartamente pe nivel, iar la ultimul, doua penthouse-uri.

Exista 3 tipuri de apartamente, cu suprafete de 130 mp, 104 mp, 152 mp, un penthouse avand 240 mp.

Localizarea ofera o vedere splendida, atat la mare, cat si la ghiol. Finisajele sunt de cea mai buna calitate, la fel si materialele de constructie. Aceste elemente ar trebui sa creasca semnificativ pretul, insa, pana la 20 august 2005, un metru patrat construit costa 730 Euro + TVA, pret promotional. Preturile variaza de la 90.000 euro/apartament pana la 190.000 euro/penthouse.

Daca va intrebati ce suma este necesara pentru ca un asemenea complex sa existe, va pot da o idee prin investitia facuta pentru Complexul Hera: 2.500.000 euro. Investitie semnificativa, Complexul Hera este dezvoltat de Tiroprod, cu antreprenor general Tira Construct. Nu sunt foarte multi investitori care sa aduca o suma atat de importanta intr-o dezvoltare imobiliara pe Litoral, insa numarul lor va creste in timp. O piata in dezvoltare inseamna o oportunitate de afaceri. In circa doi ani, sectorul va fi profund activ, astfel incat concurenta va impune calitate, iar calitatea costa. Daca dezvoltatorii nu vor lua ca exemplu investitii mari, precum cea pentru Complexul Hera, s-ar putea sa existe o serie de proiecte care nu se vor ridica la asteptarile clientilor si vor fi un esec.

Unul dintre lucrurile pe care incerc sa vi le transmit este sensibilitatea, vulnerabilitatea unui sector de piata in dezvoltare. Romania face pasi timizi spre dezvoltarea proiectelor de vacanta la mari dimensiuni, existand prea putine modele locale pentru a sintetiza o "reteta" a succesului. Daca demarajul nu este caracterizat de calitate si volum, atunci, pentru un timp indelungat, proiectele vor fi cel mult mediocre. Complexul Hera este unul dintre putinele exemple de urmat, existent in acest moment pe piata. Exceptional conceput, atent documentat, server urmarit in calitatea realizarii, Complexul Hera va face multi oameni fericiti incepand cu 2006.

Eugen Paternic, real estate broker
Dep. Vanzari Rezidentiale, Regatta
×
Subiecte în articol: complexul hera complexul hera