x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa In alb si rosu

In alb si rosu

14 Iul 2005   •   00:00
In alb si rosu

Exuberant si dinamic, etalandu-si florile albe si rosii pe fundalul frunzisului tropical, parand a-si trage seva din solul reavan al unei paduri de conifere, acest aranjament bizar este mesagerul ideal al sentimentelor tale…

Flori albe si rosii: iubire nemarturisita, in limbajul florilor. Cea mai buna alegere pentru o declaratie de dragoste… De ce nu? Ce mesager v-ar putea pleda mai sincer si dezinteresat cauza fata de persoana iubita decat florile?

"Crede-ma, te iubesc!" soptesc imbujorandu- se lalelele, orientale cochete si misterioase. Imaculate, cu parfumul imbatator al inocentei, freziile stau marturie a sinceritatii lor.

Pentru a fi adevarata, iubirea are neaparata nevoie de doua ingrediente… "magice": modestia si rabdarea, reprezentate aici de zambile si salcie. Privind sfioase spre pamant, corolele parfumate ale zambilelor albe sunt ilustrarea vie a virtutii ce desavarseste frumu setea si iubirea: lipsa trufiei. Pe de alta nici o alta planta nu poate fi un mai potrivit simbol al rabdarii, al puterii de a indura, decat mladioasa salcie, adevarat "Arbore Vietii".

Prezenta mugurilor pe crengi, ca s frunzis ul exotic ce invaluie ansamblul, ne proiecteaza in lumea posibilitatilor latente, uluitoare diversitate, lumea lui ce ar fi daca… raspunsul ar fi "DA"! Caci iubirile nu sunt niciodata la fel… Iar la baza intregii declarat se afla sursa misterioasa a iubirii, sufletul, fel de ambivalent si fertil precum padurii.
×