x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Interior de poveste pentru cei mici cu investiţii minime

Interior de poveste pentru cei mici cu investiţii minime

12 Iun 2010   •   00:00
Interior de poveste pentru cei mici cu investiţii minime
• articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage

Este o bucurie să cauţi, împreună cu cel mic, obiecte pentru camera lui ­ e aproape o joacă. Dar nu vă lăsaţi duşi de val. Într-o cameră de copil, regulile decoraţiei sunt aceleaşi ca şi în restul casei, ba chiar mai dificile. Dacă un adult îşi desfăşoară activităţile într-o succesiune de încăperi, copiii au la dispoziţie de obicei o singură cameră, unde se odihnesc, învaţă, se joacă sau îşi primesc prietenii. Să îi creaţi copilului mediul cel mai bun ca să crească şi să se formeze e o treabă de o importanţă maximă.

SUGESTII DE AMENAJARE
Cea mai frecventă abordare a decoraţiei din camera copilului este: „roz pentru fetiţe şi bleu pentru băieţei". Dar ce vă faceţi într-o încăpere mixtăĂ Sau dacă pur şi simplu vreţi ceva mai frumosĂ O combinaţie cromatică care merge şi la fetiţe şi la băieţei este verde-portocaliu-galben. E o combinaţie luminoasă, caldă, naturală şi veselă.

POTRIVITE PENTRU TOŢI COPIII
În momentul în care vine un copil în familie, cu siguranţă nu veţi schimba toate obiectele din casă. Puteţi crea un ambient specific pentru el doar dacă adăugaţi accesoriile potrivite. Spre exemplu, dacă înlocuiţi butonii de la dulap cu unii speciali, îl transformaţi într-unul pentru copii. Puneţi o clanţă haioasă la uşă, un întrerupător colorat, detalii care vă vor ajuta să creaţi o cameră frumoasă şi utilă, cu un buget mic.

CAMERA PRINŢESEI
Rozul este culoarea clasică pentru fetiţe. Combinaţi-l cu alb şi lila, cu materiale vaporoase şi veţi crea o cameră de prinţesă. Iar pentru prinţesele moderne şi trendy, folosiţi din abundenţă ciclamenul, condimentat cu câteva accente de verde, portocaliu sau turcoaz.

SUPEREROI ÎN ACŢIUNE
În camera unui băieţel, albastrul e la putere, în cominaţie cu roşul, însă nu este o combinaţie foarte fericită şi deloc frumoasă, pentru că albastrul este o culoare foarte rece, ceea ce face ca decorul să devină neatrăgător şi neplăcut.
Încălziţi ambientul cu ajutorul unor nuanţe de turcoaz, verde, portocaliu. Sunt armonii mult mai plăcute şi mai benefice pentru micul locatar.

×
Subiecte în articol: bricolaj