x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Intre clasic si rustic

Intre clasic si rustic

14 Iul 2005   •   00:00
Intre clasic si rustic
CASA PE PAMANT
Firmele de amenajari interioare se axeaza, in general, pe un anumit gen de decorare, asa ca ne putem astepta in viitor la o specializare in privinta stilurilor.

Va prezentam o casa-concept care defineste maniera de lucru a firmei E.G. Construct-proiectare si executie locuinte private, ale carei lucrari sunt amena- jate la interior de decoratorii atelierului Genumi. Un stil cald, familiar, aflat intre clasic si rustic, unde multe piese sunt produse suta la suta romanesti

Stilurile de decorare interioara sunt adaptate unui mod de trai, unor concept ii si preferinte personale care caracterizeaza in ultima instanta proprietarii si deopotriva proiectantii. Afinitatile dintre beneficiar si decorator sunt foarte importante, mai ales cand cel din urma vine cu o propunere bine gandita intr-o maniera deja conturata.

Firmele E.G. Construct si Genumi 2000 au avut curajul sa inceapa o specializare in privint a caselor pe care le construiesc si decoreaza. Modalitatea lor de lucru se deosebes te prin apartenenta la un gen ce migreaza elegant intre clasic si rustic, de multe ori cu accente decorative ce vorbesc despre pasiuni mature cum ar fi vanatoarea sau colectionarea de obiecte pe diverse teme (arme, lucruri etnice-exotice-tapiserii, sculpturi etc).

Acest fel de amenajare se potriveste in general familiilor cu copii, celor care cauta o exprimare evidenta a caldurii ambientale, a intimitatii interiorului prin prezenta lemnului masiv, a plantelor verzi si a decoratiunilor asortate. Casa imortalizata in fotografiile acestui articol vine sa argumenteze cele spuse mai sus si reflecta excelent abordarea celor doua firme colaboratoare.

Organizare interioara


Aranjarea interioara a acestei case de dimensiuni medii este fluida, logica. Functiunile zonei de zi sunt grupate firesc la parter: sufragerie, camera de zi, bucatarie. Zona locului de luat masa comunica deschis cu livingul, care beneficiaza de panorama asupra gradinii si implicit a terasei exterioare. Bucataria este detasata compartimental de celelalte doua functiuni si include, la randul ei, un loc de luat masa, alaturi de mobilierul si dota rile specifice. In cadrul bucatariei, separarea intre zona de gatit si cea a mesei este realizata printr-un element zidit, folosit ca si suport pentru mici jardiniere cu flori.

In zona diurna se remarca accentele decorative ce vin sa personalizeze interiorul: vitraliile, prezenta liniilor stilizate ale fierului forjat in designul corpurilor de iluminat, al desenului scarii interioare, al obiectelor decorative, perdelele si draperiile asortate cu covoarele si tapiteria canapelelor. La nivelul superior, pe tavanele sufrageriei (sub placa supantei) si bucatariei au fost concepute corpuri de iluminat casetate din vitralii. Pe langa efectul de lumina, acestea vin sa decoreze tavanele, aflate in ton cu vitraliile existente la ferestre si usile interioare.

Atmosfera speciala a zonei de zi este data, pe langa tonurile cromatice si textura materialelor, de volumetrie si modul de iluminare artificiala si naturala. Daca livingul este intimizat dimensional pe verticala, sufrageria respira pe inaltime, datorita supantei existente aici. Acest lucru lasa sa se vada grinzile aparente ale plafonului inclinat, ce amprenteaza impresia de rustic elegant.

Scara interioara face posibil accesul catre dormitoarele de la etaj. Cel matrimonial se remarca prin ambianta cu totul speciala data de liniile clasice ale mobilierului, dar mai ales de decoratiunile pe tonuri de verde.

Este o casa deosebit de calda, de placuta, frumos rezolvata sub aspectul organizarii functionale, a executiei finisajelor interioare si rafinata din punct de vedere al decorului. O amenajare ce va face, cu siguranta, fata timpului, datorita stilului aflat intre rigurozitatea liniilor clasice si patina cocheta a rusticului.

Ana-Maria Opait

SUGESTII ID
×