x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Intre clasic si rustic - Farmecul "made in Romania"

Intre clasic si rustic - Farmecul "made in Romania"

14 Iul 2005   •   00:00
Intre clasic si rustic - Farmecul "made in Romania"

File de SF


EDITORIAL DE LUMINITA IOAN
Privesc, de cateva ore, niste imagini foto reprezentand ultimele tendinte in materie de lavoare, creatii apartinand unor celebri designeri italieni si prezentate in cadrul Salonului de la Milano, din luna mai.

Desi poate parea un domeniu in care nu ar mai fi mare lucru de spus, intrucat cei mai multi dintre noi ne gandim la lavoar exclusiv ca la un element functional, nu si estetic, realitatea este cu totul alta.

Aruncati-va privirea la imaginile de la paginile 20-22 si va veti convinge de faptul ca rolul estetic al lavoarului este astazi considerat la fel de important ca si acela functional!

Ceea ce ne propun designerii nu prea mai are mare legatura cu ce avem noi prin salile de baie, atat din punctul de vedere al materialelor utilizate, cat si din cel al formelor si culorilor lavoarelor.

Traditionala ceramica pierde tot mai mult teren in fata marmurei, granitului, sticlei mate sau transparente, chiar corianului, locul banalului alb este luat de nuante ca vernil, albastru, roz puternic ori lila, iar traditionala forma a lavoarelor nu se regaseste in noile tendinte.

Vi se pare ceva de domeniul fantasticului? In ciuda raspunsului afirmativ al multora dintre dumneavoastra, noile tipuri de lavoare au inceput deja sa domine magazinele de profil din Occident si nu mai e mult pana vor ajunge si la noi!

×