Pentru că a devenit extrem de popular, majoritatea celor care ajung la momentul achiziţionării echipamentelor pentru amenajarea băilor se intreabă dacă merită intr-adevăr să dotezi cada cu sistem de hidromasaj.
Sunt cu adevărat benefice sistemele de hidromasaj?
Pentru că a devenit extrem de popular, majoritatea celor care ajung la momentul achiziţionării echipamentelor pentru amenajarea băilor se intreabă dacă merită intr-adevăr să dotezi cada cu sistem de hidromasaj. Deşi subiectul ţine mai mult de funcţionalitate decăt de design, l-am ales pentru azi.
Dincolo de procupările pentru latura estetică a amenajării băii, dotarea şi echiparea ei joacă cel mai important rol in obţinerea confortului necesar fiecărui standard de viaţă. Se poate spune intradevăr că in materie de obiecte sanitare, tehnologia avansată ne face viaţa mai uşoară. Dacă un vas de toaletă sau un lavoar nu poate primi accesorizări adiacente, variantele pentru căzi sunt muliple. De la scopul igienic pentru care au fost inventate, căzile pot deveni acum izvor de sănătate. Terapia prin apă are o istorie străveche, care porneşte incă din vremea egiptenilor, ca apoi grecii şi romanii să o adopte şi să o transmită mai departe ca pe o unealtă indispensabilă sănătăţii. Ceea ce pentru necunoscători poate reprezenta un moft nejustificat, este in esenţă un lucru benefic dovedit.
Căzile cu hidromasaj au efecte multiple: te scapă de stres şi dureri cronice, ajută la relaxare şi recuperare in urma unor răniri, tonifică muşchii, accelerează metabolismul şi sunt eficiente in curele de slăbire.
Căldura apei ajută la dilatarea vaselor de sănge, sporind fluxul de sănge şi imbunătăţind circulaţia. Acest lucru ajută ţesuturile obosite şi lezate să se vindece, pielea să fie mai strălucitoare şi imbunătăţeşte digestia. După alegerea formei şi a dimensiunilor, cada cu hidromasaj poate fi personalizată, jeturile putănd fi amplasate in funcţie de necesităţi sau preferinţe, urmărind zonele corpului care se vor tratate. In cazul tratamentului prin hidromasaj, jeturile se pot dispune la recomandarea medicului terapeut.
Brevetarea sistemului
Hidroterapia a fost pentru prima oară adusă in case de Roy Jacuzzi, prima persoană care a adăugat un jet pentru masaj intr-o cadă standard. Datorită lui, beneficiile hidroterapiei au transformat de-a lungul timpului vieţile oamenilor. De fapt, a devenit un fenomen atăt de răspăndit, incăt a revoluţionat modul in care oamenii percep apa. Timp de 30 de ani Jacuzzii s-a dedicat conceperii căzilor şi produselor spa, pe principii intru totul ergonomice şi reconfortante.
Astăzi, firma foloseşte acelaşi spirit inovator in producerea fiecărei piese. In timp, liniile s-au diversificat pentru a include sisteme complete de baie şi duş. Tehnologia avansată folosită combină căldura, apa şi aerul intr-o configuraţie unică ce ajută relaxarea, revigorarea şi reconectarea corpului şi a minţii. Pentru cei care işi doresc radio şi telefon sau chiar plasme in baie, oferta Jacuzzi cuprinde modele hi-tech, alături de căzi şi cabine de duş inteligente care pot, la o apăsare de buton, să ofere hidromasaj, duş scoţian, baie turcească sau să elibereze uleiuri esenţiale, pentru aromaterapie.
Funcţionalitate sporită
Căzile cu becuri subacvatice şi jocuri de culori (cromoterapie) propuse de Jacuzzi au căutare şi in Romănia. In timp, căzile cu hidromasaj s-au transformat in obiecte de design. In funcţie de dimensiunile băii in care sunt montate, ele se pot completa cu accesorii care să le crească funcţionalitatea: scăriţe fixe sau mobile, lumini albe sau colorate incastrate in mască care să creeze atmosferă şi să transforme cada in protagonista băii, etc. Tot legată de spaţiul in care se amplasează este şi finisarea ulterioară, in cazul căzilor incastrate.
In funcţie de stilul amenajării, ele pot fi placate cu gresie, faianţă, mozaic sau piatră naturală. Trebuie ştiut că sistemele de hidromasaj pot prezenta anumite riscuri. Ele trebuie să fie supravegheate indeaproape de specialişti. Jeturile puternice pot acţiona boli nedescoperite de inimă sau pot afecta coloana vertebrală.
Cum se explică diferenţele mari de preţ dintre produsele marca Jacuzzi şi ceilalţi producători?
Trebuie ştiut că, nu doar brevetarea sistemului justifică banii, ci că durata de viaţă, configuraţiile, puterea şi eficienţa jeturilor şi opţiunile alternative de accesorizare a căzilor fac diferenţa. De asemenea, garanţia oferită este de 7-10 ani, faţă de un an la alţi producători
Ce este spa-ul
Există diferenţă intre cada cu hidromasaj şi spa.
Spa-ul este un concept de jeturi aer-apă, intr-o formă compactă, dotată cu sistem de incălzire propriu, masaje incepănd cu zona cervicală şi terminănd cu picioarele. Este cunoscut şi sub numele de hottub. Dimensiunile modelelor disponibile variază, dar cele mai folosite sunt cele de 2/2 m. Se recomandă montarea lor pe o şapă de beton armat. In această şapă se montează un sifon de pardoseală pentru o golire rapidă. Ele se pot monta şi la exterior. Din punct de vedere constructiv, spa-urile sunt de mai multe feluri. Aici intervine diferenţa intre producători şi cea de costuri. Unele produc vibraţii şi in timp rezonanţă. In acest caz, efectul de relaxare dispare.
Nevoia de confort
Filozofia Jacuzzi: băile şi spa-urile reprezintă mai mult decăt un act de igienă. Produsele lor celebrează capacităţile apei de a reimprospăta şi revigora organismul intr-un mod creativ. Ele se nasc din studiul indelungat al nevoilor omeneşti şi au un scop final precis: transformarea stării fizice şi psihice intr-una mai bună.