x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Linie si forma

Linie si forma

01 Iun 2005   •   00:00

Imbinarea a doua tipuri de forme poate duce la un rezultat interesant. Pretabile intr-o ambientare moderna, piesele desenate, mixaje de linii drepte cu altele curbe, pot fi acceptate ca alternative in dorinta de a vedea si altceva decat designul "italian" autohton. Un proiect ce poate fi materializat cu succes intr-o locuinta contemporana.

Alaturare de forme ce face ca adeptii purismului sa ridice obiectii, dar piesele desenate arata imbinarea dintre curb si drept ca un tot unitar. Libertatea imaginatiei trece peste regulile de forma tocmai pentru a experimenta noi expresii de interpretare a unor piese clasice de mobilier.

In acest caz, functiile clasice, depozitare, etalare sunt asigurate si, astfel, piesa are sustinere ca mobilier de zi. Cartile, televizorul ori sistemul audio isi gasesc locul fara a ataca forma puternica a ansamblului, ce reuseste sa se detaseze de accesorii. Colturi agresive calmate de linii curbe si alaturate dreptelor monotone, iata o descriere de produs conceputa aici. Lemnul, material organic, cald aplicat intentionat la forma dreapta si monotona, in contrast cu zona curba finisata in gri metalic, culoare moarta pe forma vie.

Contrastul dintre forma si finisaj este intent ionat ales tot din dorinta de a incalca asa-zise reguli de perceptie si de a experimenta noi concepte.

Adaptare la diverse spatii

Elementele de forma din mobilier se pot extinde la pereti, scafe sau pardoseala. Posibilitatea de alegere a sistemelor de rafturi ofera adaptarea la dimensiunile spatiului, modeland volumul incaperii in functie de dorinta. Pentru o incapere inalta si ingusta putem alege rafturile lineare, pentru o camera joasa si lata placam peretele cu o fasie de lemn cu rafturi, pacalind spatiul prin perceptia optica.

Finisajele se pot schimba, paleta de esente si culori de lemn fiind destul de bogata pentru a satisface orice situatie de gust ori ambient. Materialul folosit este palul melaminat cu accesorii sablate, compozitia acceptand instalarea de corpuri de iluminat - spot sau neon. O propunere atipica pentru un ambient dinamic si actual, ce poate fi pusa in practica, adaptata, indiferent de configuratia spatiului.

desene si text designer
Constantin Alupoaei
tel: 0723 031 196
Arhiva Ideal Decor
×
Subiecte în articol: formă