x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinta la mansarda cu interior cosmopolit

Locuinta la mansarda cu interior cosmopolit

de Adela Parvu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Locuinta la mansarda cu interior cosmopolit

AMENAJARI ORIGINALE
Spatii mici decorate interesant si vesel Situat intr-o vila dintr-o zona rezidentiala din Bucuresti, apartamentul de la mansarda a fost conceput astfel incat sa beneficieze de independenta in raport cu restul casei.
AMENAJARI ORIGINALE
Situat intr-o vila dintr-o zona rezidentiala din Bucuresti, apartamentul de la mansarda a fost conceput astfel incat sa beneficieze de independenta in raport cu restul casei. Respectiv s-a realizat un acces care sa nu incomodeze locatarii de mai jos.

Dupa lucrarile de izolare, de extindere a instalatiilor si montarea ferestrelor de mansarda, s-a trecut la finisarea interioara. Alegerea materialelor deschise la culoare a fost inspirata. Spatiul modest si mic ca inaltime pe alocuri pare acum mai generos si luminos. Pardoseala din parchet aduce o nota calda spatiului intim de aici.

OBIECTE DIFERITE


Dar ceea ce face apartamentul deosebit este decorul cosmopolit. Multe dintre obiectele de aici sunt aduse din afara tarii, dar combinatia dintre ele este una interesanta. Spre exemplu, la intrarea in locuinta de sub acoperis te intampina o incapere surprinzatoare. Covoarele oltenesti sunt alaturate unor piese de mobilier asiatice, tablourile au teme abstracte, iar stalpul de lemn, element parte din structura acoperisului, devine loc pentru suporturi rustice transformate in mici etajere. Si sa nu omitem corpul de iluminat modern cu becuri colorate. Pe fondul alb al peretilor si pardoseala din acelasi material, obiectele se combina reusit. Fiecare are locul lui bine gasit in ansamblu. Predominanta de texturi naturale permite culorilor joviale sa completeze ambianta, fara a deranja faptul ca motivele sunt de provenienta diferita.

Mai departe, totul devine cu tenta urbana. Mobilier simplu, actual si confortabil, decoratiuni putine, dar neaparat fotografii si tablouri ce personalizeaza.

Camera de zi este destul de apasatoare din cauza inaltimii reduse. De aceea albul predomina. Cu mobilier destul de masiv destinat sederii, camera de zi nu beneficiaza de covor, tocmai pentru a da impresia de spatiu amplu. Dormitorul confortabil cu strictul necesar si o alta iluzie optica: fetele din oglinda ale dressingului. Nici camera de baie nu a fost uitata. Pentru a rupe monotonia albului s-au ales placi de faianta cu un model ce accentueaza verticalitatea. O amenajare simpla, ingenioasa si deosebita.

INALTIME REDUSA


Livingul este situat in zona unde panta acoperisului este mai accentuata. De aceea, in locul unde tavanul este mai coborat au fost asezate canapeaua si fotoliile, alese cu tapiserie diferita pentru dinamica de culoare. Aici lampa de langa canapea nu este tocmai potrivita, pentru ca atrage privirea si tradeaza dimensiunile reale de pe verticala. Dar macar este discreta ca si textura si culoare. Solutia gasita pentru depozitarea cartilor este ingenioasa. Rafturile albe suspendate nu sunt evidente, ci lasa obiectele sa fie remarcate.


Unul dintre stalpii din structura acoperisului, nu a fostinglobat in ansamblul peretilor de compartimentare.


Pe el au fost fixate suporturi din lemn rustice, folosite de regula pentru plante, care au devenit aici mici etajere


O piesa de mobilier cu intarsii de provenienta asiatica este asezata intr-o nisa rezultata dupa amenajarea celorlalte incaperi. Asocierea cu tabloul abstract nu este tocmai ca la carte, dar combinatia este interesanta


Ca sa se castige mai mult loc in dormitor, patul a fost pozitionat pe colt, iar iluzoric camera este marita cu ajutorul oglinzilor ce formeaza fetele dulapului


Modelul ales pentru faianta din baie este excelent pus in valoare aici. Daca placile ar fi fost montate cu dungile pe verticala, baia ar fi parut si mai lunga si ingusta decat este in realitate
×