x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinţe unifamiliale de tip duplex - Arhitectură modernă pe o suprafaţă desfăşurată de 370 mp

Locuinţe unifamiliale de tip duplex - Arhitectură modernă pe o suprafaţă desfăşurată de 370 mp

17 Mai 2007   •   00:00

81.200 euro preţ la roşu recomandat de arhitect

Proiect conceput de arhitectul

Florin Ţenescu

Terenul pentru care a fost conceput proiectul prezentat se află in intravilanul oraşului Popeşti Leordeni, jud. Ilfov, şi cuprinde un lot de 900 mp, nu departe de intrarea in oraş. Pe acest teren, ce aparţine aceluiaşi proprietar, se va construi imobilul ce se compune din două locuinţe duplex (P +1 şi pod) cuplate. Este o construcţie tradiţională, concepută pentru doi fraţi şi familiile lor. Prin cuplarea celor două case, proprietarii economisesc in investiţie, căt şi in exploatare pentru construcţia pe termen lung.

Zona de zi, ce cuprinde parterul, este compusă din spaţii generoase ce comunică intre ele liber. Etajul, zona de noapte, cuprinde căte trei dormitoare de dimensiuni mijlocii, toate deservite de o baie generoasă. Fiecare dormitor beneficiază de balconul propriu.

Loturile dispun de spaţiu suficient pentru parcarea a minimum două autoturisme pentru fiecare familie şi căte o mică grădină de zarzavat inconjurată de arbori ornamentali.

DETALII TEHNICE

Structura construcţiei este din zidărie portantă de cărămidă GVP, cu sămburi, centuri şi planşee de beton armat şi este realizată cu materiale de bună calitate, in intregime autohtone. Aceaste locuinţe vor avea apă caldă şi incălzire centrală furnizată de căte o centrală termică de mic litraj cu tiraj forţat, amplasată intr-o cameră special amenajată in zona de parter şi alimentată cu gaze naturale din reţeaua publică.

Din punct de vedere al reţelelor edilitare există reţea comună de apă potabilă şi canalizare, dar se recomandă şi forarea unui puţ la adăncime de maximum 30 m. Atăt pentru alimentarea cu apă, căt şi pentru deversarea apelor menajere, sunt prevăzute pentru fiecare locuinţă cămine de vizitare cu robineţi de oprire, situate in curte, in conformitate cu proiectul de instalaţii de incintă.


CĂTRE ARHITECŢI

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail : georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: proiect de casă