x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Materiale rezistentepentru noile băi

Materiale rezistentepentru noile băi

de Adela Parvu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Materiale rezistentepentru noile băi
Sursa foto: GKI/

Provocările la care trebuie să răspundă producătorii de obiecte sanitare nu sunt legate numai de aspectul pieselor, de designul lor, ci şi de încadrarea lor perfectă în spaţiile dedicate băii



Designul îmbină întotdeauna frumuseţea formelor, textura finisajelor cu un confort sporit. Nu se poate vorbi despre design numai din punct de vedere al imaginii produselor. Designul înseamnă inovaţie, înseamnă producerea unor piese cu forme deosebite care vin să îmbunătăţească şi funcţiunile, deci latura practică a produselor. Iar când vine vorba despre obiectele sanitare, producătorii trebuie să fie foarte atenţi nu numai în privinţa trendurilor cromatice, de formă sau textură, ci să urmărească şi tendinţele în materie de stil de viaţă şi modul în care evoluează arhitectura contemporană.

PENTRU LOCUINŢE MICI
Mulţi dintre arhitecţii renumiţi pe plan internaţional propun proiecte de locuinţe perfect ergonomice şi modeste ca spaţiu, idei ce vin în întâmpinarea unui viitor care nu sună prea sigur din punct de vedere al resurselor. Aşadar locuinţele mici, perfect izolate şi care sunt dotate cu instalţii ce funcţionează ecologic par a fi una dintre direcţiile majore ale arhitecturii viitoare. Astfel că şi producătorii de obiecte sanitare îşi adaptează oferta pentru a face faţă noilor cerinţe care se conturează. Iar într-o baie mică obiectele sanitare subţiri, perfect încastrabile în finisaje, dotare cu baterii şi instalaţii de ultimă oră, par a fi soluţia cea mai bună.

Astfel şi firma GKI din Austria a venit cu o colecţie nouă de produse, care subliniază conceptul de baie minimalistă, şi minimalist ar fi un termen care merită reinterpretat, atât timp cât se impun nu doar liniile simple şi pure ale obiectelor de strictă necesitate, ci şi argumentul unui consum mai mic de resurse.

CONSUM MAI MIC
Să fim serioşi, până la urmă apa consumată în baie nu e doar pentru igienă, ci şi pentru întreţinerea obiectelor sanitare. Suprafeţe mici, subţiri în grosime, dar realizate din materiale inovatoare rezistente înseamnă şi mai puţină întreţinere necesară, adică apă şi detergenţi dedicaţi. Deci un produs de design cumulează mult mai multe calităţi care nu pot fi rezumate doar la catalogări de genul - arată bine.

Tehnologia materialelor evoluează şi ea spectaculos. Dacă multe obiecte sanitare par a fi din plastic ieftin, se datorează faptului că sunt realizate cu tehnologii deja învechite. Noile tipuri de acrilate sanitare sunt mai performante, mai rezistente, mai uşor de întreţinut. Ele acoperă suprafeţele noilor obiecte sanitare, iar fiecare companie serioasă investeşte o mulţime de bani pentru a inova alte şi alte materiale deosebite.

×
Subiecte în articol: sanitare dialog constructiv