x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Metode corecte și eficiente de curățare a frigiderului și a mașinii de spălat

Metode corecte și eficiente de curățare a frigiderului și a mașinii de spălat

21 Iul 2020   •   11:12
Metode corecte și eficiente de curățare a frigiderului și a mașinii de spălat
Sursa foto: djedzura/Getty Images/iStockphoto

Vă puteți imagina o viață fără aceste două elemente, mai ales în aceste vremuri extrem de încărcate și solicitante?

Frigiderul și mașina de spălat sunt punctele centrale ale oricărei gospodării, fără de care nu am putea păstra alimentele proaspete, nu ne-am putea hrăni și nu ne-am putea desfășura activitățile specifice curățeniei, devenind, datorită „ajutorului” de necontestat, indispensabile oricărei persoane. Însă, doar pentru că umpleți mașina de spălat cu detergent nu înseamnă că aceasta se va curăța de la sine în mod miraculos.

Sună paradoxal, dar, în timp ce mașina de spălat ne curăță hainele de orice urmă de murdărie, acest lucru nu implică și înlăturarea acumulării de reziduuri din cuva acesteia. Un frigider curat este o garanție a sănătății familiei dvs., fiind unul dintre electrocasnicele care duc greul în orice locuință.

Tocmai de aceea ar trebui să îi acordați mai multă atenție și să-l curățați cel puțin o dată pe lună. Unele dintre motivele evidente pentru care curățarea frigiderului și a mașinii de spălat ar trebui să devină un obicei (chiar și atunci când arată curate) ar fi evitarea pericolului de toxiinfecție alimentară, prevenirea apariției mucegaiului și a bacteriilor, a mirosului neplăcut și economisirea unor sume importante de bani pentru reparații.

În pofida înaltei tehnologii, frigiderele și mașinile de spălat reprezintă, încă, niște „spații de muncă murdare” și tocmai de aceea, dar și pentru a le prelungi durata de „viață”, ar trebui să le acordăm o atenție deosebită.

Cu toate neajunsurile lor, și aici ne referim la gradul mare de consum pe care îl au, frigiderul și mașina de spălat sunt, fără doar și poate, unele dintre cele mai utilizate aparate dintr-o locuință.

Mai mult de-atât, spre deosebire de celelalte electrocasnice, frigiderul este aparatul care nu se „odihnește” niciodată. De aici i se trage și consumul foarte ridicat! Este esențial să curățați aceste aparate în mod regulat, dar, cu toate acestea, nu este la fel de rapid și de ușor ca și curățarea cuptorului cu microunde, de exemplu. Desigur că nu va fi distractiv, vă va lua ceva timp, și veți fi de-a dreptul uimiți de ce o să găsiți pe parcursul acțiunii de îndepărtare a murdăriei, dar este o oportunitate ideală de a vă ocupa de aceste sarcini pe care le-ați tot amânat.

„Povestea” frigiderului și a mașinii de spălat

Metode eficiente de curățare a frigiderului

Trucuri și condiții de depozitare

Cum să eliminați mirosurile neplăcute din frigider

Metode eficiente de curățare a mașinii de spălat

Înainte de curățare: identificați programele de curățare ale aparatului și alegeți modul de acționare

Cum să curățați mașina de spălat de înaltă eficiență (cu încărcare frontală sau superioară)

Cum să curățați o mașină de spălat cu încărcare superioară

Sfaturi pentru întreținerea mașinii de spălat

Citește mai mult AICI

×