x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier ecologic până în cele mai mici detalii

Mobilier ecologic până în cele mai mici detalii

10 Iul 2010   •   00:00
Mobilier ecologic până în cele mai mici detalii

Plecând de la obiecte de decor obişnuite pe care le întâlnim în fiecare locuinţă, designerii eco au reuşit să integreze un strop de vegetaţie în componenţa acestora într-un mod inedit. Este vorba despre designeri de talie internaţională precum Karim Rashid, KAZO (atelier japonez de accesorii) sau Francesco Castiglione Morelli. Chiar dacă sunt în stadiul de prototip, aceste accesorii sunt spectaculoase prin mixul de utilitate şi frumuseţe şi reuşesc să cucerească admiraţia vizitatorilor marilor târguri de mobilier de anul acesta. Chiar dacă ghivecele de plante sunt cel mai uzual folosite în decorarea cu vegetaţie a unei locuinţe, accesoriile pe care am ales să le prezentăm azi sunt spectaculoase prin mixul de utilitate şi frumuseţe.


IDEI POZNAŞE
Dintre decoraţiunile multifuncţionale cel mai spectaculos este recipientul divizat în două, jumătate acvariu de peşti, cealaltă jumătate ghiveci de plante. Chiar dacă au dimensiuni reduse, acestea sunt spaţioase pentru ambele funcţiuni, realizându-se astfel chiar o simbioză între ele. Conceptul a integrat o membrană semipermeabilă între cele două celule, resturile alimentare ale peştelui constituie nutriment pentru plantă, în timp ce apa folosită pentru udarea plantei este filtrată şi ajunge curată în bolul peştelui. Ambele structuri au nevoie de multă lumină şi ventilaţie, acest accesoriu fiind recomandat pentru amplasarea în livinguri luminate, holuri şi terase deschise.

Timeless Garden, firma de accesorii pentru grădină, a  introdus în gama de accesorii decorative pentru locuinţe ceasul cu gazon încorporat. Eliminâdu-se conectarea la electricitate, acest ceas captează razele solare, udarea gazonului fiind necesară la săptămână. Metalul din care este realizată carcasa prevene pătrunderea apei în interiorul ceasului. Acesta este ideal pentru dormitor, unde pe timpul nopţii se consumă mult oxigen, gazonul absorbind dioxidul de carbon şi înlocuindu-l cu oxigen. Tot pentru dormitor, aceştia au propus lampa cu vegetaţie la nivelul superior, cele două planuri fiind separate de un perete termorezistent, astfel încât planta să nu se încălzească prea tare şi să se usuce.


UTILITATE DE NEIMAGINAT
V-aţi gândit ce se întâmplă cu apa de ploaie adunată în suportul de umbrele de pe hol? Ei bine, acestui suport i-a fost ataşat un recipient care drenează apa de ploaie prin mici orificii. În el poate fi plantată vegetaţie joasă, de mici dimensiuni, precum Sedum sau o plantă căţărătoare care să decoreze holul sau intrarea în casă în mod natural.

Pentru o casă de fumători, o scrumieră poate fi inestetică şi urât mirositoare. Pentru ambele probleme s-a găsit aceeaşi soluţie, ascunderea scrumierei sub un recipient mic care o închide etanş în care este plantată o floare precum lavanda, care are un miros puternic, plăcut şi rezistă timp îndelungat.

Aceste obiecte ce îmbină tehnologia cu natura constituie un mic pas spre o casă complet ecologică şi sănătoasă, însă unul important pentru un viitor eco.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta