x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Motive colorate pentru baia ta

Motive colorate pentru baia ta

25 Sep 2010   •   00:00
Motive colorate pentru baia ta
• articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage


Baia este una dintre încăperile casei în care petrecem destul de mult timp. De aceea, nimănui nu îi place să fie o încăpere anostă. Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora baia ta poate căpăta personalitate, culoare, dar şi stil.
Este foarte important să alegi întâi de toate perdeaua şi covoraşul de baie, apoi accesoriile.

MARELE AVANTAJ AL PERDELELOR DE DUŞ este că le poţi asorta cu restul băii şi poţi aduce o pată de culoare, dar mai ales faptul că le poţi schimba când vrei fără a fi nevoit să schimbi finisajele, culoarea pereţilor sau a accesoriilor din încăpere. Perdelele de duş acoperă o suprafaţă destul de mare din baia ta, tocmai de aceea ele vor fi elementul central, nu faianţa sau obiectele sanitare, după cum poate te-ai gândit. Aşa că fii foarte atent atunci când o alegi, în special în ceea ce priveşte culoarea.

CUM ALEGI PERDEAUA DE DUŞ
Calculează cât de mare trebuie să fie perdeaua pentru a proteja baia de apă. Perdeaua se ţine înăuntrul căzii atunci când faci duş, tocmai de aceea atunci când o fixezi ea nu trebuie să ajungă până în pământ. Ai grijă să fie cu 10 cm mai sus de podea. Apoi orientează-te în funcţie de culorile predominante în baie şi alege un model care să se potrivească. Recomandările noastre pentru o perdea de duş sunt PVC-ul şi materialul textil special pentru condiţiile specifice camerei. Nu uita să le speli destul de des, pentru că pot fi o sursă de bacterii.

DACĂ ÎN BAIA TA PREDOMINĂ ALBUL şi nu vrei să exagerezi cu o perdea de duş prea colorată, încearcă o perdea transparentă cu modele fine şi culori calde. Adu culoarea în baia ta înainte de toate. Foloseşte un coş de gunoi din plastic, se curăţă mai uşor şi este mult mai practic. Pe lângă asta îl poţi asorta cu accesoriile. Poţi alege din mai multe modele existente acum pe piaţă. Acestea de obicei vin în seturi alături de alte accesorii precum: savonieră, pahar pentru periuţe, perie pentru toaletă şi suportul pentru hârtie igienică.

În ceea ce priveşte covoraşele de baie, acestea par pentru mulţi un moft. De fapt, ele sunt special create pentru baie şi au mai multe avantaje. Sunt antiderapante şi ai nevoie de ele, chiar dacă gresia are deja această proprietate. De asemenea, nu uita că cel mai bine este ca ele să fie plasate în faţa căzii sau a duşului şi în faţa vasului de WC, în nici un caz sub lavoar. Un alt avantaj este că absorb apa care poate pica pe gresie în timpul duşului, scutindu-te astfel de bătăi de cap legate de ştersul cu un mop. Covoraşe de baie pot fi găsite pe piaţă în diferite modele şi dimensiuni, în special într-o multitudine de culori.

×
Subiecte în articol: bricolaj