x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Natural e frumos şi în designul interior

Natural e frumos şi în designul interior

de Maria Enadie    |    16 Mai 2009   •   00:00
Natural e frumos şi în designul interior
Sursa foto: /

Noi aşa te îmbiem, să iei în considerare un decor natur pentru locuinţa ta. Pentru că rezultatul, indiferent de stilul abordat, este un spaţiu aerisit, odihnitor, liniştit, în armonie cu natura. Adică un "acasă" perfect.



DECOR CU MATERIALE ŞI CULORI NATURALE
Dacă nu îndrăzneşti să fii aşa de zen în viaţa cotidiană, poţi alege varianta decoraţiei naturale pentru casa de vacanţă. Folosind materiale şi obiecte specifice locului, vei realiza un decor potrivit cu zona geografică, dar şi accesibil.

MATERIALE ŞI FINISAJE
O casă decorată natur înseamnă să foloseşti, desigur, materiale naturale: lemn masiv, ceramică, piatră, împletituri vegetale, in, bumbac. Şi zincul sau fierul forjat se potrivesc. Atunci când vine vorba de finisaje, e bine să păstrezi pe cât posibil aspectul iniţial al materialului. Adică să eviţi vopsirile, sau să laşi vizibilă fibra lemnului etc. Rezultă astfel o gamă cromatică foarte simplă, de la alb-unt, bejuri, griuri, până la maro. Asta nu înseamnă că nuanţele mai vii lipsesc cu desăvârşire. Accente de verde crud, oliv, galben, portocaliu, lila (culori florale) dau foarte bine, atât timp cât alegi varianta naturală a nuanţei, nu pe cea fosforescentă, artificială.

Un decor versatil
Orice stil poate fi natural. Poţi alege decoraţiuni clasice, rustice sau, diametral opus, moderne. Stilul minimalist poate căpăta în acest context un aer japonez. Un alt atu al abordării naturale a interiorului este faptul că nu se demodează niciodată, mulându-se pe orice stil şi modă. Naturaleţea şi simplitatea sunt o reţetă universală de frumuseţe.

Stilul modern cere finisaje mai fine, suprafeţe lucioase, linii drepte, materiale preţioase, precum pielea, blana.


×
Subiecte în articol: cumparaturi