x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Noutate în domeniul pardoselilor

Noutate în domeniul pardoselilor

de Georgiana Teodorescu    |    29 Mar 2008   •   00:00

Nobleţea şi eleganţa materialelor naturale folosite la finisarea pardoselilor ne încântă pe toţi.

Dar preţurile ridicate pe care acestea le au ne pun deseori în dificultate. Am descoperit acum o soluţie interesantă de substituire a lor, cu aceleaşi efecte estetice, dar costuri cu mult reduse.

Pardoseală naturală imitată perfect de cea din PVC


Nobleţea şi eleganţa materialelor naturale folosite la finisarea pardoselilor ne încântă pe toţi.

Dar preţurile ridicate pe care acestea le au ne pun deseori în dificultate. Am descoperit acum o soluţie interesantă de substituire a lor, cu aceleaşi efecte estetice, dar costuri cu mult reduse.


Datorită schimbărilor multiple şi a rapidităţii dezvoltării tehnologiei şi industriei în lumea întreagă, cât şi a cerinţelor de ultimă oră privind ecologia şi protejarea materialelor naturale sunt elaborate noi inovaţii în ceea ce priveşte materialele de construcţie şi finisare a locuinţelor.

Dacă în materie de lemn, piatră şi materiale textile, oferta pentru pardoseli este extrem de variată, s-a inventat acum un material care să le imite perfect, cu calităţi mecanice neaşteptate şi preţuri extrem de convenabile.

Virag Italia este o firmă prinsă de valul schimbărilor şi al tehnologiei avansate, care a elaborat o nouă formă de acoperire a podelelor: pardoseala Vinyl, ce poate imita materiale ca lemn, piatră, marmură sau metal.

Colecţia firmei încadrează produse ca vinilin flexib, PVC heterogen şi omogen (în special pentru spaţii cu trafic intens) Quick-Step parchet laminat, propuse pentru zone comerciale, atingând topul rezistenţei şi calităţii estetice.

 

Producere şi instalare

Pardoselile din Vinyl sunt făcute din straturi de PVC pur, nereciclat, prin tehnici de fabricare de ultimă oră. Pentru obţinerea acestui produs se folosesc prese cu temperaturi foarte ridicate.

Pentru instalarea acestui produs este nevoie de o pardoseală perfect netedă (şapa trebuie să fie autonivelantă). Prioritar este ca, înaintea instalării, şapa autonivelantă trebuie să fie curaţată şi perfect uscată. Este necesară acoperirea tuturor crăpăturilor, înlăturarea tuturor proeminenţelor şi a reziduurilor. Temperatura în încăpere trebuie să fie de cel puţin 18 grade şi trebuie să rămână constantă timp de două zile după instalare.

 

Garanţie

În funcţie de destinaţia încăperii în care este utilizat – spaţii publice (spitale, aeroporturi, restaurante) sau spaţii rezidenţiale – acest tip de pardoseală are o garanţie de la 10 la 20 de ani.

Pardoseala astfel obţinută este protejată ignifug şi antistatic, prezintă hidroizolaţie şi are o rezistenţă crescută la murdărie (se murdăreşte de trei ori mai greu decât o suprafaţă din lemn natural, datorită stratului transparent protector). PVC-ul asigură şi o izolare fonică bună faţă de alte pardoseli, între 5 şi 7 Db, în funcţie de grosimea plăcii. Acest produs este comercializat în formă de lamele (ca parchetul), dale (ca gresia, piatra sau metalul) sau role.

Un alt avantaj este cel al greutăţii, fiind mult mai uşor faţă de produsele fabricate din materiale naturale. Preţurile acestui produs din PVC sunt între 15 şi 27 de euro (TVA inclus). Costurile de montaj sunt în jur de 5 euro, cu adeziv inclus.

Pentru a avea o idee completă asupra eficienţei unei echipe de montaj este dat un simplu exemplu: o echipă formată din trei oameni poate instala într-o încăpere tip hală până la 500 mp pe zi (8 ore de muncă)

 

În lume şi în România

Rezultatele firmei Virag din cei  40 de ani de activitate sunt evidente şi în ultimele realizări: Armani – showroom-uri internaţionale, Valentino – magazine de desfacere, birourile din aeroportul din Istanbul, sala de gimnastică a Hotelului Hilton – Dubai, Teatrul Smeralda – Milano.

Produsele prezentate sunt aduse în ţara noastră de firma Floor4 All, specializaţi în finisaje pentru orie tip de pardoseli. Experienţa şi profesionalismul lor se regăsesc în profunda cunoaştere a trendurilor de pe piaţă şi în alegerea produselor de

calitate.

Oferta de produse este variată, cuprinzând atât podelele tip vinilin, cauciuc, cât şi parchet laminat, de lemn, linoleum, podele textile ca iarbă sintetică, mochete, covoare brodate, carpete de perete, preşuri Sisal şi Coco, adezivi pentru toate tipurile de lipire şi accesorii pentru întindere şi finisare, pentru curăţenie şi întreţinere.

FLOOR 4 All deţine exclusivitatea de reprezentare a multor firme din: Germania, Italia, Franţa, Portugalia pentru parchet, mochetă, covoare, Pv Haas-Hoco-Parchet – Germania; Berry Floor – parchet – Franţa; Virag-Pvc – Italia; Girloon-Mocheta – Germania; Lusotufo-Covoare – Portugalia. Pentru mai multe detalii accesaţi www.floor4all.ro

×
Subiecte în articol: sfatul designerului