x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Obiecte diferite, dar un stil unic

Obiecte diferite, dar un stil unic

08 Sep 2005   •   00:00
Obiecte diferite, dar un stil unic
AMENAJARI ORIGINALE
Sunt oameni pasionati de amenajari, care vor sa-si personalizeze locuinta. Am vizitat o casa de vacanta la Snagov, care a fost decorata chiar de proprietarii ei. Este vorba de o casa din lemn construita pentru a folosi ca loc de relaxare pentru week-end-uri si vacate. Fara a fi exagerat de mare, cu parter si mansarda, are lucruri deosebite, realizate cu costuri rezonabile. La parter, toate camerele comunica deschis intre ele. Nu exista pereti care sa le divizeze. Practic, s-ar putea spune ca este un singur spatiu generos. Dar fiecare zona din ansamblul acestuia, chiar daca este diferit ambientata, are ceva comun cu restul. Si anume finisajele, nuantele calde pe tonuri diferite, forma robusta, masiva a mobilierului.

Cand intri in casa, dupa ce treci prin holul cu scara interioara, ajungi in partea rezervata oaspetilor. Pe dreapta este situata bucataria si in continuarea ei, sufrageria, iar pe stanga, livingul. Cum iti dai seama ca sunt mai multe zone daca nimic nu e despartit? In primul rand, prin modul in care este asezata mobila. In al doilea rand, prin felul in care proprietarii s-au folosit de stalpii din structura evidenta a casei pentru aranjarea de o parte si de cealalta a acestora a diferitelor zone.

MOBILA SECOND-HAND

Desi in acelasi spatiu se afla sufrageria, bucataria si livingul, separarea dintre ele este realizata prin dispozitia mobilierului destinat fiecarei zone, de o parte si de cealalta a stalpilor din lemn
Bucataria functionala, bine organizata beneficiaza de un mobilier realizat pe comanda. Toate electrocasnicele sunt incorporate. S-a achizitionat chiar si o masina de spalat vase, pentru ca, daca esti intr-o casa de vacanta, inseamna ca ai venit sa te odihnesti si trebuie sa fii scutit de munci casnice, mai ales de spalatul vaselor, nu-i asa? Pentru sufragerie s-a ales un mobilier masiv, cu un aer rustic, bine ales aici, unde predomina finisajele din lemn.

Livingul, unde s-a construit si un semineu, este mobilat cu piese masive, care au o patina speciala. Par a fi acolo dintotdeauna. Am aflat secretul confortabilei canapele si a fotoliilor generoase din piele: sunt achizitionate de la un magazin second-hand din Olanda.

Proprietarul casei este foarte incantat de ele, pentru ca le-a cumparat in stare foarte buna si la un pret exceptional. Daca in bucatarie si sufragerie obiectele mari, cum este mobilierul, predomina prin culori deschise si finisaje asemanatoare, livingul se diferentiaza printr-o nuanta inchisa. Astfel s-a facut o departajare reusita intre spatiile alocate diverselor functiuni, pastrandu-se atmosfera calda conferita de prezenta lemnului masiv si a culorilor din aceeasi gama cromatica. Semineul este impunator in alura livingului. Si, in ciuda faptului ca la un loc sunt elemente masive (mobila, semineu), ele nu incarca spatiul. Si asta datorita inaltimii camerei, care se modifica fata de bucatarie si sufragerie.

DORMITOARE PRACTICE

De remarcat, locul patului si senzatia de spatiu mai larg dat de oglinda montata deasupra
Dormitorul matrimonial este bine amenajat. Un perete intreg este alocat mobilierului pentru haine si spatii de depozitare, simetric conceput in relatie cu patul, care este incadrat de doua noptiere. Camera copiilor, desi este de dimensiuni medii, are de toate. Doua paturi, loc de joaca si doua locuri pentru calculator, rezolvate prin mobilier realizat la comanda. Obiecte diferite, dar un stil unic in care lemnul si tonalitatile calde dicteaza tonul.

Â

DIFERENTA DE INALTIME
Mobila masiva si semineul nu incarca spatiul zonei de zi, aflate la parter. Si asta in ciuda asocierii lor cu finisajele peretilor realizate cu lambriuri din lemn, care de regula induc senzatia de micsorare a incaperii. Secretul consta in diferenta de inaltime dintre destinatiile de la parter. Daca sufrageria si bucataria au plafonul la standard normal, livingul are un tavan pana la acoperis. O chestiune care a fost prevazuta inca din faza de proiectare. Astfel, masivitatea elementelor principale din living respira gratie dimensiunilor camerei dezvoltate pe verticala.
×