x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Oferte de case diversificate

Oferte de case diversificate

de Georgiana Teodorescu    |    13 Oct 2005   •   00:00
Oferte de case diversificate
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
Preturile caselor ce urmeaza a fi construite In zonele rezidentiale, prezentate la targ nu sunt accesibile oricui

Oferta din toamna a Targului Privat de Vile a fost variata. Fata de editiile trecute, au aparut multi participanti noi, iar cei vechi si-au diversificat propunerile. Astfel, de la apratamente in blocuri situate in cartiere din centrul orasului la vile independente in cartiere rezidentiale pozitionate in preajma Bucurestiului, de la duplexuri insiruite aflate in complexuri de tip inchis, cu administratie proprie, la locuinte de vacanta, vile, apartamente, hoteluri in programe de dezvoltare a unor noi statiuni turistice, intreaga oferta pare sa satisfaca gusturile si posibilitatile celor cu venituri peste medie. Paradoxal, pe masura ce ofertantii se inmultesc, se face simtita si o crestere substantiala a preturilor. De la 70.000 de euro pentru un apartament cu doua camere (cu finisaje medii) in blocuri din ansambluri private pana la case de 470.000 de euro in cartiere de lux (cu finisaje de lux, cum ar fi marmura si granit in loc de gresie si faianta). Otopeni, Pipera, Corbeanca, Snagov, Baneasa sunt zonele din vecinatatea Bucurestiului preferate deja pentru amplasarea cartierelor rezidentiale.

Dar daca va doriti o locuinta in mijlocul orasului, Dorobanti, Calea Plevnei sau Parcul Circului sunt cateva variante pentru care puteti opta.

UN NOU TIP DE CONSTRUCTII


Cat priveste sistemul constructiv, se practica tot constructiile clasice din zidarie. Ca noutate a fost prezentat un sistem inedit: constructia din panouri cu elemente de cofraj din foi de polistiren dublu armat la interior, in care se toarna beton. Acest sistem, dupa spusele reprezentantilor firmei producatoare, este extrem de confortabil si economic atat in faza de lucru, cat si in cea de exploatare. Comparativ cu metodele traditionale, ofera multe avantaje, cum ar fi: timpul scurt necesar pentru ridicarea lucrarii, manopera simpla, rezistenta la seism, eliminarea formarii condensului la interiorul casei, o foarte buna izolare termica si fonica. Principala caracteristica promovata de producator si constructor, de mare interes pentru clienti, a fost mentionarea faptului ca acest sistem reduce cheltuielile de intretinere. Reprezentantii firmei spun ca costurile pentru energia termica sunt cu aproape 50% mai mici, comparativ cu o casa fara termoizolatie. Preturile la astfel de case variaza intre 350 si 500 de euro/mp cu finisaje incluse.

Din punct de vedere al fluxului de vizitatori, acesta a fost mai mai slab fata de editiile anterioare. Sa fie oare de vina alegerea unor zile din timpul saptamanii pentru desfasurarea evenimentului? Nemultumirea expozantilor a fost insa evidenta, la fel ca si regretul celor ce isi doreau sa cunoasca ofertele.

CRITERIU ESTETIC


Din punct de vedere arhitectural, al imaginii exterioare, ofertele sunt la fel de diversificate: de la combinatii interesante de case traditionale cu modernitatea arhitecturii contemporane pana la arhitectura tipic americana.

×