x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pardoseala din PVC, o alegere pentru toate gusturile

Pardoseala din PVC, o alegere pentru toate gusturile

26 Noi 2010   •   21:04
Pardoseala din PVC, o alegere pentru toate gusturile

• Articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage

 Pardoseala din pvc sau linoleumul cum este cunoscut de toata lumea reprezinta cea mai la îndemana si ieftina solutie pentru incaperile locuintei. În functie de tipul de linoleum ales, costurile pot fi reduse cu pana la 70% in comparatie cu alte tipuri de acoperiri. Uşor de montat şi întreţinut, cu o durata de viata indelungata linoleumul este optiunea cea mai populara de acoperire a podelei. Exista doua tipuri de linoleum: cu insertie si printat. In cazul linoleumului cu insertie incorporarea culorilor se face în pelicula de vinil, modelul obtinut fiind parte integranta din pardoseala. Pe de alta parte, asa cum ii spune si numele, pe linoleumul printat modelul este imprimat pe suprafata. 

 

Uşor de instalat şi versatil

Linoleumul se poate achiziţiona şi monta sub forma de fasii sau sub form de dale, iar instalarea se poate face cu usurinta de  dumneavostra în regim do-it-yourself. Fasiile sunt late de 2ml, 4ml sau citeodata se gasesc si sub forma de 1.5 ml. Modul de instalare depinde de suprafata pardoselii, insa in mod obisnuit se foloseste un adeziv special pentru pardoseala din PVC. Dalele de linoleum au dimensiunea de 30cm x 30cm, iar grosimea lor  permite obtinerea unor suprafete uniforme fara a se cunoaste imbinarile. Avantajul dalelor PVC este ca atunci cind aveti de inlocuit o suprafata deteriorata, ele va dau posibilitatea de a va rezuma la o arie bine determinata, fara a schimba intreaga suprafaţă. Linoleumul se preteaza in orice incapere. Diferitele modele si culori fac din el o optiune la indemina pentru orice stil de amenajare. Daca  pregatiti bine suportul, linoleumul se poate monta oriundet: pe ciment, gresie, pardosela de lemn sau linoleum mai vechi. Rezistenta la trafic si la umezeala, fac din acest tip de pardoseală o alegere buna pentru orice tip de incapere, indiferent de amplasarea ei la subsol, parter sau etaj.

 

Întretinere usoară si durabilitate

Suprafetele acoperite cu linoleum nu necesita ceruire si se curata usor. Maturată regulat si ştearsă cu mopul, pardoseala de PVC va avea îtotdeaună un aspect nou şi strălucitor. Stropii de orice fel nu sint o problema, se sterg usor cu o cirpa umeda.

Pe linga avantajul evident, dat de multitudinea de culori si modele , linoleum-ul are si avantajul suprfetei rezistente la uzura. Pardoseala PVC este acoperita cu unul dintre cele trei tipuri de straturi astfel incit sa reziste la mizerie, pete si zgârieturi. Linoleumul vinil neceruit (No-Wax) este recomandat zonelor cu trafic redus, neexpuse la murdarie. Pentru  trafic mediu si ridicat este recomandat linoleum poliuretanic. Acesta rezista la uzura si zgârieturile care se pot produce prin alunecarea picioarelor de la scaune si se intretine foarte usor. Linoleum poliuretanic aglomerat sau dens este linoleumul de cea mai buna calitate. Face fata celui mai intens trafic, are rezistenta cea mai ridicata la uzura si murdarie, iar suprafata sa rezistă cel mai mult in timp.

Suportul (backing-ul) este elemental final al pardoselii, care îi conferă un plus de rezistenta la fungi si umezeala şi ofera elasticitate pardoselii. De acest suport depinde si tipul adezivului folosit la montarea linoleumului.

×
Subiecte în articol: casa bricolaj