x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Parfum de epoca autentic si subtil

Parfum de epoca autentic si subtil

15 Apr 2005   •   00:00

Parfum de epoca / Juridic, Financiar, Imobiliare / Geobiologia - sanatatea habitatului / Valentele albastrului / Dressingul - "teritoriul" garderobei / Cele opt trigrame / Eveniment / Trandafiri pentru gradina voastra / Poezia naturii / Calathea

  • JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie
    Ed. Colectie
    Jurnalul
    Sanatate
    Jurnalul
    Gastronomie
    Jurnalul
    Cumparaturi
    Supliment
    TV
    Jurnalul
    Casa
    SUMAR

    Editorial - Laura Sima

    Probabil ca ati observat ca aceasta perioada este una in care toata lumea devine din ce in ce mai activa, mai agitata. Cei care vor sa isi construiasca o casa se afla intr-un moment in care trebuie sa faca o serie de alegeri legate de tipuri de materiale, costuri, in care supravegheaza lucrarile, se afla intr-un permanent dialog cu constructorii, arhitectul, familia.

    In toata aceasta efervescenta, e necesar sa existe insa momente in care se impune ca stresul sa fie lasat de-o parte, in care ceea ce inseamna sursa de nervi trebuie evitata. De ce? Pentru ca unele alegeri sunt facute pentru o perioada mai lunga de timp, iar deciziile luate in graba pot avea consecinte din cele mai putin dorite, atunci cand te astepti mai putin.

    Daca agitatia cotidiana isi pune amprenta asupra modului si ritmului de viata, spatiul de acasa se situeaza sub semnul personalitat ii fiecaruia si cuprinde elemente armonizate. Stim ca vizualul are un foarte mare rol in viata noastra. Este demonstrat faptul ca ceea ce se afla in jurul nostru ne influenteaza starea de spirit. De aceea, spatiile in care ne desfasuram activitatea pot fi personalizate prin obiecte care ofera un sentiment de confort si relaxare prin forma, culoare, valoare sentimentala. Ar fi mult mai bine daca am reusi sa integram in viata noastra nu numai ultimele cuceriri ale tehnologiei, care ne ofera posibilitatea de a face si vedea lucruri care inainte nu erau posibile, ci si elemente naturale, care sa creeze un habitat sanatos. Un material ecologic, orientarea locuintei astfel incat sa se poata beneficia cat mai mult de lumina naturala, alegerea unor obiecte care sa se armonizeze ca forma si culoare, dispunerea unor plante in spatiile interioare - toate acestea contribuie la starea noastra generala, chiar daca nu constientiza m uneori acest lucru. Importanta lor se poate sesiza cand in momentul in care ati ajuns acasa va relaxati, viata capata un alt ritm si o alta valoare, iar sentimentul de siguranta si confort este permanent.
    ARHIVA - Jurnalul de Cumparaturi
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×