x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pentru romantici, baldachinul este un accesoriu de vis

Pentru romantici, baldachinul este un accesoriu de vis

de Maria Enadie    |    15 Aug 2009   •   00:00
Pentru romantici, baldachinul este un accesoriu de vis

Patul cu baldachin este întradevăr un accesoriu de efect, cu un mare impact asupra aspectului unei încăperi. De la variantele clasice cu draperii foarte bogate, acum există şi variante foarte moderne, simple, sau variantele de inspiraţie asiatică.




Stiluri şi variante diverse

La pătuţurile pentru copii baldachinul este util, ferind copilaşul de insecte, şi realizând "un cuib" în care el să se simtă în siguranţă. Mai nou au apărut şi baldachinele pentru grădină care umbresc şi izolează foarte plăcut spaţiul de relaxare în aer liber.

Trecutul nu foarte romantic
În acest moment, baldachinul în dormitor nu are decât un scop decorativ. Dar nu a fost întotdeauna aşa. Baldachinul a fost "inventat" în Evul Mediu în Anglia pentru a feri patul de insecte, mizerie sau animăluţe mici (şoareci, câini, pisici) care se adăposteau în paiele acoperişului, şi puteau aluneca de acolo pentru că nu exista tavan. Ca să nu mai punem la socoteală curentul supărător din încăperile mari şi nu foarte bine izolate ale acelor vremuri. Dar, o dată cu progresele care ne-au îmbunătăţit viaţa, aspectele negative au dispărut, rămânând o aură de romantism în jurul acestui accesoriu decorativ.

×
Subiecte în articol: cumparaturi