x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa De ce pisica este animalul ideal de companie

De ce pisica este animalul ideal de companie

de Redacția Jurnalul    |    03 Sep 2023   •   07:40
De ce pisica este animalul ideal de companie
Sursa foto: Hepta

Dacă ai o pisică, probabil simţi efectele pozitive pe care acest animal de companie le aduce. În cazul în care nu ai, iată ce cred specialiştii despre capacitatea pisicilor de a reduce stresul.

Un studiu publicat în Journal of Vascular and Interventional Neurology notează faptul că a avea o pisică poate reduce şansele unui accident vascular cerebral sau şansele de infarct.

Cercetătorii din spatele studiului au descoperit că o pisică te poate face să te simţi mai puţin stresat, iar acest lucru a fost demonstrat prin măsurarea pulsului şi tensiunii persoanelor care aveau ca animal de companie o pisică.

Potrivit Medical News Today, cercetătorii au analizat datele a 4.000 de persoane cu vârste între 30 şi 75 de ani pe o perioadă de 10 ani. Aproximativ jumătatea dintre participanţi aveau sau au avut o pisică, în timp ce restul nu au avut niciodată o pisică. În urma analizării datelor, cercetătorii au descoperit că proprietarii de pisici aveau cu 30% mai puţine şanse de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vasular cerebral,  comparativ cu persoanele care nu deţineau o pisică, chiar şi în momentul în care interveneau şi alţi factori, precum diabetul, fumatul, sănătatea inimii, nivelul de colesterol.

Profesorul de la Universitatea din Minnesota, cercetătorul Adnan Qureshi, care a condus studiul, a spus pentru The Telegraph că au fost surprinşi de rezultate. Cu toate acestea, Adnan Qureshi a spus că “explicaţia logică” pentru aceste rezultate este că a avea grijă de o pisică reduce stresul şi anxietatea şi, astfel, riscul de boli ale inimii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: pisica sanatate beneficii