x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta care ține insectele departe de locuința ta

Planta care ține insectele departe de locuința ta

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   17:15
Planta care ține insectele departe de locuința ta
Sursa foto: antena1

O plantă larg răspândită ține insectele departe de casa ta.

Citronella este apreciată pentru proprietățile sale repelente pentru insecte. Aceasta face parte din familia pelargonium și care are originea în Asia de Sud - Est.

Are fruze subțiri și lungi de culoare verde închis și un puternic miros de lămâie. Pe lângă proprietățile repelente pentru muște, țânțari și alte insecte, citronella este apreciată și pentru mirosul plăcut, și, de cele mai multe ori este folosită în bucătărie și în produsele cosmetice.

Uleiul esențial care este obținut din această plantă este utilizat în produsele de protecție împotriva insectelor, precum spray-uri de cameră, corp sau în lumânări decorative.

Aroma de citrice este neplăcută pentru insecte și, tocmai de aceea, citronella este o alternativă naturală pentru produsele chimice de protecție împotriva insectelor.

Mod de îngrijire

Citronella preferă locurile însorite unde poate primi cel puțin 6-8 ore de lumină pe zi.

 Are nevoie constantă de apă dar solul trebuie să se usuce între udări, iar apa să nu stagneze în jurul rădăcinilor.

Dacă dorești să păstrezi citronella într-un ghiveci, asigură-te că este suficient de mare, astfel încât să permită rădăcinelor să se dezvolte armonios, iar atunci când acestea nu mai au loc, o poți replanta într-un ghiveci mai mare.

Pentru a te bucura de citronella în grădină este bine să o plantezi într-un sol bine drenat și să îi asiguri expunerea constantă la soare.

Citronella poate fi plantată în ghivece sau în grădină și te poți bucura de o grădină ferită de insectele purtătoare de microbi, relatează a1.ro.

×
Subiecte în articol: citronella insecte