x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Planta rezistentă la frig pe care o poți pune în pământ până la final de octombrie

Planta rezistentă la frig pe care o poți pune în pământ până la final de octombrie

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   19:40
Planta rezistentă la frig pe care o poți pune în pământ până la final de octombrie

Există o plantă  care rezistă la frig și poți să o recoltezi ani de zile la rând. O poți pune în pământ până la finalul lunii octombrie. Este o sursă bogată de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, vitamina K, potasiu și magneziu, dar și de fibre

Este vorba despre ceapa egipteană sau ceapa umblătoare, așa cum mai este cunoscută în spațiul public. Această legumă își are originea în Orientul Mijlociu și este rudă a cepei obișnuite. Spre deosebire de aceasta, poate să fie recoltată 6-8 ani consecutivi, fiind foarte rezistentă la temperaturile scăzute.

Ceapa egipteană sau ceapa umblătoare trebuie pusă în pământ toamna, până la finalul lunii octombrie. Spre deosebire de alte legume, rădăcinile sale se dezvoltă în sezonul rece, iar în primăvară, crește viguros, spun specialiștii în ale grădinăritului.

Cum îngrijim ceapa umblătoare

Condițiile de mediu necesare pentru ca ceapa egipteană să se dezvolte corespunzător nu sunt pretențioase. Planta poate fi cultivată în orice tip de sol, însă acesta trebuie să fie bine drenat. Trebuie plantată, de asemenea, la o adâncime de 1-2 cm sub pământ.

După plantare, pământul în care se află ceapa egipteană se acoperă cu un strat de paie pentru a fi protejat de înghețurile puternice din timpul iernii, spun specialiștii în grădinărit.

Deși nu este o plantă pretențioasă, ceapa egipteană prezintă numeroase beneficii pentru sănătate, despre care am menționat deja. Ce trebuie să știi este că, dacă vrei să ai recoltă bogată, odată cu venirea primăverii trebuie să o uzi regulat – în special dacă solul este secetos.

Ceapa egipteană poate fi recoltată pe tot parcursul anului. Frunzele sale sunt comestibile și reprezintă un deliciu în bucătărie pentru gospodine. Acestea pot fi folosite în salate, tocănițe sau se pot adăuga în alte mâncăruri gătite pentru a spori gustul.

×
Subiecte în articol: ceapa egipteana vreme rece