x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Plante de apartament ideale pentru baie

Plante de apartament ideale pentru baie

22 Sep 2023   •   16:06
Plante de apartament ideale pentru baie

Imaginați-vă că faceți baie într-o junglă tropicală luxuriantă... Da, știm, mediul perfect pentru a petrece câteva momente de relaxare! Suntem mari fani ai acelor băi superbe și verzi, dar baia este adesea văzută ca o încăpere dificilă pentru a ține plante. În principal din cauza umidității ridicate și a slabei iluminări. Și cum fiecare plantă de apartament are cerințe diferite în ceea ce privește lumina, udarea și nivelul de umiditate, vă vom ajuta să creați acea pădure tropicală perfectă în baia personală!

În primul rând, este bine de știut că toate plantele au nevoie de lumină, așa că vă încurajăm să țineți plante de apartament în baie doar dacă aceasta are o fereastră. Deoarece majoritatea plantelor de apartament își au originea în junglele tropicale, acestea se dezvoltă în condiții de umiditate ridicată. Prin urmare, există, de fapt, destul de multe opțiuni pentru baia dumneavoastră. Depinde doar de cantitatea de lumină care există în baie.

Următoarele plante se potrivesc perfect într-o baie, deoarece aceste plante de apartament iubesc umiditatea ridicată și pot prospera atât cu multă, cât și cu puțină lumină.

 

Plante pentru o baie cu luminozitate redusă

Areca Lutescens

Acestui palmier nu-i este deloc frică de un mediu în care există un nivel crescut de umiditate, deoarece îi place ca solul său să fie umed. Planta poate supraviețui în locuri cu mai puțină lumină, doar că nu va crește prea mare în aceste condiții. Așadar, dacă doriți ca Areca Lutescens să devină un element central în baia dumneavoastră, se recomandă mai multă lumină.

 

Sansevieria - Futura Superba, Laurentie

Probabil că una dintre cele mai robuste plante de apartament din lume este Sansevieria Futura Superba, cunoscută și sub numele de Limba Soacrei. Ea poate supraviețui cu ușurință într-o baie cu iluminare redusă, deoarece pur și simplu nu are nevoie de atât de multă. Același lucru este relevant și pentru volumul de apă. Umiditatea este plăcută, dar Sansevieria Laurentie provine inițial din zone deșertice, unde este obișnuită cu un sol mai uscat. Un element de design ce va încânta privirile și care este tare ușor de întreținut.

 

Dracaena Fragrans

Planta decorativă Trunchiul fericirii, cunoscută și sub numele de Dracaena Fragrans, este o plantă tropicală populară pentru foliajul său deosebit. Trunchiul fericirii se dezvoltă cel mai bine în lumină puternică, indirectă, dar tolerează și o iluminare mai slabă. Trunchiul fericirii preferă o umiditate mai ridicată, pe lângă asta, apreciază adesea pulverizările frecvente, iar baia este locul ideal pentru ea!

 

Orhideea bijuterie Anoectochilus Chapaensis

Să încheiem lista de plante ideale pentru amenajarea băii cu o adevărată bijuterie, Orhideea Anoectochilus Chapaensis. Această familie de orhidee are o creștere destul de lentă, așa că intensitatea luminii poate fi mai mică decât în mod normal. Mai puțină lumină va menține frunzele Orhideei Anoectochilus Chapaensis în nuanțe superbe închise. Condițiile ei ideale de viață sunt aproape similare cu cele din interiorul unui terariu. Ea se dezvoltă cel mai bine în condiții de nivel ridicat de umiditate, temperaturi ridicate și iluminare scăzută spre medie.

 

Plante pentru o baie cu multă lumină

 

Philodendron Scandens

Acestei simpatice plante cu frunze în formă de inimă îi place să atârne elegant din coșul în care este suspendată sau să se cațere formând un perete viu, de un verde vibrant! Philodendron Scandens ar fi un accesoriu minunat pentru baia dvs. într-un ghiveci atârnat de tavan, astfel încât să poată coborî cu eleganță, sau așezat pe un dulap înalt. Philodendron Scandens se va bucura de o lumină solară indirectă, însă puternică, iar în acest fel va crește super-rapid!

 

Spathiphyllum Diamond Variegata

Acest diamant multicolor este foarte ușor de îngrijit. Îi place solul umed și îi place să stea atât la umbră, cât și la lumină indirectă. Sună perfect pentru o baie, nu-i așa? Spathiphyllum Diamond Variegata are o variegare a foliajului absolut remarcabilă. Dacă vă place acest model, cel mai bine este să o țineți la lumină indirectă, deoarece prea multă umbră va face ca variegarea să se estompeze. Pe lângă aspectul ei uimitor, este o vedetă și în purificarea aerului, ceea ce este excelent chiar și într-o baie.

 

Monstera Deliciosa

Planta Monstera este cunoscută pentru frunzele sale distinctive în formă de inimă și pentru fructele comestibile. Frunzele plantei Monstera ajunse la maturitate dezvoltă găuri mari și naturale, sau fenestrații, care le conferă un aspect tropical unic. Plantele de Monstera preferă lumina indirectă puternică, dar tolerează o oarecare lumină directă a soarelui. Dacă este cultivată în lumină slabă, este posibil ca planta să nu producă la fel de multe frunze, iar creșterea să fie mai lentă, dar va supraviețui în continuare. Plantele Monstera preferă un nivel ridicat de umiditate, în jur de 60-70%. Un nivel ridicat de umiditate împiedică frunzele să devină uscate și maro și promovează o creștere și o reproducere sănătoase. Atât timp cât se bucură de o iluminare adecată, Monstera poate fi o alegere superbă în orice baie, indiferent de design.

 

Athurium Crystallinum

Această plantă poate fi numită și regina umidității, deoarece se dezvoltă cel mai bine în condiții de umiditate de 80%(!). Dacă există vreo încăpere care se poate apropia de această valoare în ceea ce privește condițiile de umiditate, aceea este baia! Pentru a-i stimula creșterea, cel mai bine este să îi oferiți un loc în care se va bucura de lumină puternică indirectă.

 

Scindapsus Pictus Trebie

O altă splendoare curgătoare este Scindapsus Pictus Trebie! Cu modele argintii, frumoase, pe frunze, este atât de atractivă încât poate fi considerată o bijuterie vie. Pentru a-i da și mai multă strălucire, o puteți amplasa într-un loc cu lumină solară indirectă. În condițiile potrivite, ea crește rapid, așa că va acoperi pereții rapid, creând un peisaj luxuriant.

 

Calathea Medaillon și Calathea Orbifolia

Cu un foliaj colorat și impresionant, nu putea fi vorba decât despre Calathea! Dacă doriți să aveți o piesă remarcabilă care să vă înnobileze baia, atunci Calathea este alegerea potrivită. De exemplu, Calathea Medaillon are frunze frumoase, care par pictate de o mână iscusită. De asemenea, remarcabilă este culoarea violet intens de la baza frunzelor ei. Superbă, nu-i așa?! O altă Calathea impresionantă pentru baia dumneavoastră ar putea fi Calathea Orbifolia. Frunzele sale, care pot ajunge să aibă o lățime de 30 cm, au un model superb cu dungi argintii! Țineți cont că acestor plante nu le priește soarele direct, așa că aveți grijă să nu o plasați în apropierea unei ferestre orientate către vest, dacă doriți ca frunzele să îți păstreze culorile si modelele vibrante.

 

Gardenstar.ro te invită să descoperi și alte articole despre minunata lume a plantelor de interior.

×