x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să faci odorizante de cameră folosind uleiuri esențiale

Cum să faci odorizante de cameră folosind uleiuri esențiale

de Anastasia Paul    |    30 Mar 2024   •   09:20
Cum să faci odorizante de cameră folosind uleiuri esențiale
Sursa foto: Hepta

Odorizantele de cameră cu uleiuri esențiale sunt o cale grozavă pentru reîmprospătarea spațiului de locuit într-un mod natural, abandonând astfel aromele artificiale. 

Folosirea odorizantelor de cameră cu uleiuri esențiale este  o alternativă sănătoasă de reîmprospătare a aerului din interior prin combinarea aromelor naturale cu valorile de bunăstare și de protecție a mediului.

Poți să-ți creezi propriile spray-uri de cameră în moduri simple și distractive.

1. Adună materialele

În primul rând, alcătuiește o listă cu materialele de care ai nevoie. Aceasta trebuie să includă o sticluță cu pulverizator, mai multe uleiuri esențiale, ori un amestec, apă distilată și soluție de alun.

2. Alege uleiurile esențiale 

Există mule varietăți de uleiuri esențiale, printre  care lavanda și mușețelul sunt cele mai relaxante.

De asemenea, uleiurile de mentă și eucalipt ajută la recuperarea energiei și concentrare. 

În plus, uleiurile de citrice, precum lămâia ori portocala, vor face camera mai atractivă. 

Important este să alegi fie uleiuri de diferite arome fie să alcătuiești tu un amestec pentru a da mai multă personalitate mediului în care trăiești. 

3. Amestecarea ingredientelor

Procesul de preparare începe cu umplerea pe jumătate a sticlei cu apa distilată, după care adaugi soluție de alun. După amestecarea acestor ingrediente este nevoie de adăugarea a 10-15 picături din uleiul esențial pe care îl dorești.

4. Cum pulverizezi

Închizi sticla cu pulverizator pentru a amesteca bine ingredientele din interior. Este important ca substanțele să se întrepătrundă bine unele cu altele pentru a reuși apoi să le pulverizezi în cameră. 

5. Testare și ajustări

După ce ai terminat de amestecat, este bine să faci un test printr-o mică pulverizare în aer. Acest lucru este necesar pentru a preveni eventuale neplăceri cauzate de o aromă prea intensă și pentru a te convinge  că este ceea ce îți dorești. 

6. Etichetare

Este bine să lipești o etichetă pe spray, în care să scrii ce produs este și ce conține. Acest lucru te va ajuta mai târziu să-l găsești prin numeroasele sticluțe din casa ta, potrivit sportskeeda.com.

 

 

 

×
Subiecte în articol: orodizant cameră