INVESTESTE INTELIGENT
Multi oameni viseaza la propria casa, dar se incapataneaza sa viseze la ceea ce nu-si permit. Majoritatea se lasa vrajiti de imaginea vilelor, care inspira pentru mentalitatea romaneasca forta baneasca si statut social privileagiat. Si dupa ce-si proiecteaza visul casei marete, se gandesc ca in garaj s-ar potrivi si o masina, daca nu doua, ultimul model comandat din cataloage si, evident, si o piscina acoperita. Asa ca, in final, visul ramane doar vis pentru ca, deh! nu sunt bani pentru o vila trainica din caramida si cu atat mai putin pentru restul.
Ar trebui sa inteleaga omul de rand ca sunt variante si solutii pentru orice buzunar. Adica vorba romaneasca: "Poti sa te intinzi cat ti-e plapuma". Si daca nu sunt bani pentru o vila, cu siguranta se gasesc pentru o casa din lemn. Banuiesc faptul ca multi se intreaba: dar de unde bani pentru teren? Pai cine a spus ca terenul trebuie sa fie de mii de metri patrati sau in vecinatatea Arcului de Triumf?
NAVETA ORI STRESUL DE LA BLOC?
Exista oameni chibzuiti care dupa o socoteala amanuntita au ajuns la concluzia sa se mute la cativa kilometri de Bucuresti ori de orasele municipiu de judet in localitati mici, unde exista utilitati (curent electric, canalizare, surse de apa) si sa faca naveta. Motivul este simplu: pretul terenului este mult mai mic. Alt argument este cel vizavi de pretul din ce in ce mai crescut al chiriilor de la bloc, dar si al intretinerii. Deci si daca esti proprietarul unui apartament tot te costa o gramada de bani sa locuiesti la bloc si sa fii la timp cu datoriile. Si atunci, puse in balanta costurile cu aparentul inconfort al navetei, ajung sa aleaga casa pe care o pot avea la o distanta de doar cativa kilometri de aglomerarea urbana.DE CE DIN LEMN?
Multi oameni sunt incantati de cartierele rezidentiale, dar nu stiu ca majoritatea caselor din aceste suburbii in stil american sunt construite pe structura de lemn. Ori, daca stiu, nu spun prietenilor pe care-i invita la inaugurarea casei. Ce are lemnul? De ce e vazut mai prost ca si caramida? Pentru ca e mai ieftin, asta ar fi primul raspuns. Al doilea, ca nu rezista sute de ani, desi bisericile din lemn de la noi dovedesc contrariul in privinta constructiilor usoare. Al treilea raspuns ar fi ca pur si simplu aceste tipuri de case nu sunt suficient cunoscute de potentialii proprietari si ca atare sunt considerate din start ca fiind mai putin trainice ori calitative.PANA LA COSTURI
Citește pe Antena3.ro