x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Produsul natural pentru curățenia casei preferat de franțuzoaice

Produsul natural pentru curățenia casei preferat de franțuzoaice

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2023   •   19:30
Produsul natural pentru curățenia casei preferat de franțuzoaice

Curățenia casei înseamnă timp și energie în România, unde străzile nu se spală iar construcțiile nu sunt acoperite cum trebuie. Așa că mereu căutăm soluții care să ne eficientizeze munca.

Praful se depune rapid peste tot, mobilă, televizor, electrocasnice, parchet, gresie. Îl înlăturăm cu o cârpă de pe mobile și cu aspirator și mop de pe podele. 

Soluțiile simple, ieftine dar și naturale pentru a ne menține suprafețele curate sunt oțetul, bicarbonatul de sodiu, săpunul. Totodată, cârpele din microfibră sunt extrem de eficiente și înlătură chiar și petele persistente și reziduurile alimentare, potrivit dcnews.ro.

Însă un produs mai puțin cunoscut în România dar preferat de gospodinele din Franța pentru curățenia podelelor este sarea. Folosită mai ales la gătit, sarea este naturală, costă puțin, se găsește ușor și în cantități mari. 

Sarea ajută la îndepărtarea petelor, dezinfectează suprafețele și elimină mirosurile neplăcute, ucide germenii și bacteriile, și înlătură praful. 

Aceasta poate fi adăugată într-o găleată cu apă ori pe o cârpă umedă din microfibră. Într-un litru de apă fierbinte se adaugă 3 linguri de sare și se lasă circa o oră pentru a se dizolva. Cristalele îndepărtează petele și rugina, mai ales dacă se combină cu oțet. Pentru mobilă se face un amestec din sare și ulei de măsline. 

 

 
×
Subiecte în articol: sare mop franta curatenie