x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Proiectarea camerei pentru copii

Proiectarea camerei pentru copii

28 Mai 2021   •   11:05
Proiectarea camerei pentru copii

Pentru dezvoltarea lor, copiii trebuie să își creeze propria cameră separată unde să se poată juca, să învețe și să se relaxeze.

Proiectarea camerei pentru copii


Pentru dezvoltarea lor, copiii trebuie să își creeze propria cameră separată unde să se poată juca, să învețe și să se relaxeze. Mărimea, forma, designul camerei și vârsta, sexul și numărul copiilor ar trebui, de asemenea, luate în considerare.


Camera copiilor trebuie, de obicei, să fie multifuncțională, deoarece în această cameră copiii dorm, se joacă, învață și își păstrează jucăriile și hainele. Dacă posibilitățile noastre ne permit, merită să alegem o cameră cât mai mare pentru copii, dar din păcate acest lucru nu este întotdeauna posibil.
Într-o cameră mică, designul și aspectul adecvat sunt foarte importante pentru a menține toate mobilierele confortabile, lăsând în același timp suficient spațiu de aer și spațiu de joacă pentru copii. Dacă camera este pentru doi sau mai mulți copii, o soluție bună este să obțineți paturi supraetajate, care să economisească spațiu și, în același timp, să ofere un somn confortabil bebelușilor.
Nici canapelele, nici fotoliile pliabile nu sunt recomandate pentru somn frecvent, deoarece nu sunt bune pentru spate sau coloana vertebrală. Atunci când alegeți mobilier, asigurați-vă, de asemenea, că copiii ajung la sertare, ușile dulapurilor, dulapurile mai mari și înșurubează rafturile de cărți de perete, asigurându-vă astfel că, dacă copilul se agață de sau se urcă pe dulap, acesta nu se va răsturna și nu va cădea pe copil. Puteți obține deja mobilier care crește aproape cu copiii, cum ar fi paturi care pot fi transformate dintr-un pătuț în pat pentru adolescenți. Mobilierul și picturile murale colorează camerele copiilor.
Folosiți culori vesele, luminoase în camera copiilor, alegeți modele și decorațiuni pentru pereți în funcție de vârstă și sex.

Folosiți un panou fonoabsorbant (ljudabsorbent)
Multe facilități de depozitare ar trebui prevăzute în grădiniță pentru depozitarea ordonată și transparentă a hainelor și jucăriilor, precum și a mijloacelor de învățare. De asemenea, creați un colț de elevi în cameră dacă aveți deja un copil de vârstă școlară, deoarece o zonă calmă, împrejmuită, unde copilul se poate concentra asupra sarcinilor sale și a scrierii lecțiilor este foarte importantă pentru o învățare eficientă.

O altă caracteristică importantă a camerei copiilor este siguranța, astfel încât este posibil să obțineți mobilier și ornamente care nu sunt ascuțite, ascuțite și care nu cauzează rănirea copiilor.

Puteți utiliza, de asemenea, covorașe antiderapante sau covorașe, parchetul sau pardoselile din lemn sunt cele mai bune pentru curățare, dar salteaua este recomandată și în acest caz, deoarece oferă o senzație confortabilă, moale și caldă atunci când copiii se joacă în timp ce stau pe podea .

Sunetul camerelor este îmbunătățit de diverse produse acustice, dar mobilierul, picturile murale și animalele de pluș sunt capabile să absoarbă și o anumită cantitate de sunet. Salteaua acustică groasă, dens țesută, poate reduce efectiv zgomotul copiilor care bubuiesc și joacă mingea.

Să nu uităm de iluminat! Când copiii se joacă, desenează sau învață, lumina este suficient de puternică pentru a vedea bine seara și pentru a nu-și încorda ochii. Perfect-Acoustic îi așteaptă pe vizitatori cu o gamă largă de produse.

În fața suprafețelor ferestrelor, vă recomandăm perdele absorbante de sunet groase, dens țesute, care nu numai că blochează lumina, ci și atenuează zgomotul extern. Condiția de bază pentru odihna după-amiezii copiilor și bebelușilor este tăcerea, calmul și întunecarea corespunzătoare, astfel încât factorii externi să nu interfereze cu odihna pașnică. Dacă locuim într-un condominiu, din păcate, orice zgomot care ne poate deranja copilul în rest poate trece printr-un zid împărtășit cu vecinul. Prin urmare, se recomandă amplasarea panourilor acustice absorbante de sunet pe pereții grădiniței, care sunt disponibile într-o mare varietate de culori, modele și modele și diminuează semnificativ zgomotul neplăcut care se infiltrează.


Cu toate acestea, aceste panouri acustice nu sunt doar pentru izolarea împotriva zgomotului extern. Dacă aveți un copil mai mare, posibil adolescent, care ascultă adesea muzică cu voce tare, aceste elemente absorbante de sunet îmbunătățesc, de asemenea, acustica camerei. De asemenea, merită să vă asigurați că camerele copiilor sunt izolate fonic în mod corespunzător pentru o relație pașnică de familie.

×