x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Rafinament floral

Rafinament floral

07 Iul 2005   •   00:00
Rafinament floral

Un aranjament pentru interior, realizat de Floraria "Elegans", potrivit chiar ca ornament pentru o ocazie festiva, avand incontestabile calitati decorative, dar si o semnificate simbolica speciala, ce il face cu atat mai potrivit pentru o aniversare.

Cunoscuta si sub denumirea de Pasarea Flamingo, floarea de Anthurium transfera in regnul vegetal simbolismul luminos al pasarii, considerata in Upanisade detinatoarea secretelor luminii, forma de flacara a bracteei indreptatind asocierea lor.

Mai mult chiar, coloritul ei special, o trecere subtila de la rosu la verde, culori ale vietii corespunzand celor doua principii fundamentale (masculin si feminin), exprima originile vietii si procesul de sublimare ce duce la aparitia sa.

Viata biologica nascuta din imbinarea contrariilor si pusa sub semnul iluminarii spirituale, acesta ar fi sensul celor trei flori, al caror numar semnifica in sine ordinea intelectuala si spirituala a lumii.

Frunzele subtiri si lungi de Beargrass arata fragilitatea acestui echilibru, protejat de rachita si caruia pietricelele din vas ii confera stabilitate, caracteristica esentiala a pamantului.

In ceea ce priveste bambusul, prin perfect iunea elanului sau spre cer si prin golurile dintre nodurile tulpinii simbolizeaza pentru budhisti si taoisti caracterul si scopul devenirii spirituale. Dualitatea bambusului masculin si feminin a facut din el un simbol al uniunii conjugale, deci al comuniunii principiilor.

Aici, tulpina sa imbina doua simboluri ale devenirii, linia dreapta si spirala, ceea ce arata ca evolutia pe care o implica nu este lipsita de accidente, chiar daca sensul sau este implacabil. Avem, deci, de-a face cu o celebrare a vietii si a devenirii perpetue pe care ea o presupune!

Gabriela Popescu

×