x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Reîmprospătează sufrageria, în cinci pași

Reîmprospătează sufrageria, în cinci pași

19 Mai 2021   •   16:44
Reîmprospătează sufrageria, în cinci pași

Amenajarea sufrageriei rămâne unul dintre subiectele care ne preocupă în permanență și mereu suntem în căutare de noi idei pentru a crea atmosfera perfectă. Fie că visezi la o transformare completă, dar bugetul te împiedică să începi un astfel de proiect, fie că iubești actualul design, dar ai vrea să faci anumite schimbări care să dea un aer deosebit camerei, tot ceea ce ai nevoie este inspirația.

 

Din fericire, poți întineri sufrageria ta fără să dărâmi pereții sau să schimbi în totalitate mobilierul. Poți să îi oferi un suflu nou fără să cheltuiești sume exorbitante de bani, ci doar să aduci mici modificări, care vor înfrumuseța încăperea. Iată câteva idei care te vor ajuta în micul tău proiect de amenajare.

 

Flori, multe flori

 

Există foarte puține locuri în casa ta unde nu poți apela la flori pentru a schimba atmosfera. Fie că vei cumpăra flori proaspete, fie că alegi plante artificiale, sufrageria ta va arăta spectaculos dacă pe masă și pe alte piese de mobilier vei așeza aranjamente. Pentru un look elegant și simplu, te sfătuim să folosești vaze din sticlă sau recipiente albe. De asemenea, poți avea ambele variante în casă și în fiecare săptămână să le înlocuiești, reușind astfel să creezi o nouă atmosferă.

 

Înlocuiește scaunele

 

Nu trebuie să schimbi tot mobilierul pentru a transforma livingul, ci poți opta pentru niște scaune tapitate, care vor transforma instantaneu camera. Există o gamă variată de astfel de scaune și vei găsi disponibile modele cu design scandinav, modern, clasic sau retro. În funcție de estetica sufrageriei sau a zonei de masă, poți alege obiecte tapițate cu piele, catifea, stofă sau velur. De asemenea, pe lângă aspect, acordă atenție și confortului, fiind extrem de important ca acestea să asigure o poziție bună.

 

Adaugă tapet

 

Tapetul este o variantă incredibilă pentru a redecora sufrageria. Nu este greu de montat, nu implică foarte mult timp și nici nu trebuie să faci curățenie generală după ce l-ai pus. Mai mult, ai posibilitatea să creezi un spațiu minunat datorită modelelor inedite care există pe piață. Poți alege variante simple, cu modele geometrice sau flori, sau poți da dovadă de originalitate și să transformi cameră într-o oază de liniște optând pentru un tapet inspirat din natură. Nu îți face griji în privința banilor pentru că există variante pentru toate tipurile de buget.

 

Alege un nou covor

 

O altă variantă ușoară de a schimba aerul în living este să cauți un nou covor. Dacă până acum ai avut unul cu fir scurt, optează acum pentru unul pufos, dacă ai avut unul uni comandă acum unul cu model colorat. Imediat ce-l vei înlocui, vei vedea o diferență majoră. De asemenea, renunță la forma clasică pătrată sau dreptunghiulară și cumpără unul rotund, care va completa perfect formele camerei.

 

Nu uita de artă

 

Nu te gândi că trebuie să investești foarte mulți bani în tablouri din pânză create de mari pictori, ci dă startul unei vânători de postere, fotografii și rame frumoase. Imediat ce ai găsit varianta care îți place și se potrivește cu designul sufrageriei, comand-o și bucură-te de un nou look.

 

 

De asemenea, vei reuși să transformi camera de zi dacă vei alege alte perdele și draperii. Cum vara este la un pas distanță, mizează pe culori deschise și pline de viață, care să te binedispună și care să lumineze spațiul.

 

 

 

Sursă foto: Shutterstock

×