x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Rosul se impune intr-un ambient

Rosul se impune intr-un ambient

de Adela Parvu    |    12 Ian 2006   •   00:00
Rosul se impune intr-un ambient
LA BLOC, DAR ALTFEL
Ar trebui sa va ganditi bine inainte de a folosi culorile tari in amenajarea propriei locuinte. In timp, s-ar putea sa va plictisiti de ele

Extravagant pentru unii inseamna sa apeleze la culoare. E adevarat faptul ca prin culori tari se poate schimba perceptia asupra unui interior, dar secretul este sa le folosesti ponderat pentru a sublinia o anumita zona a casei. Dar ce se intampla atunci cand cineva dorese totul, adica intregul apartament intr-o nota dominanta de culoare, cum ar fi rosul? Se poate sa fie ca in exemplul de fata. Rocsana Lupu, decorator de interioare, a avut ideea de a transforma radical un apartament cu doua camere. Este o lucrare realizata in urma cu aproximativ patru ani si acest lucru se simte acum, deoarece volumele din gips-carton prezente in locuinta au deja un aer desuet. Dar sunt cateva idei interesante care au fost materializate aici conform dorintelor proprietarilor.

BAIA ESTE IN BALCON

Pentru ca zona de zi sa fie mult mai mare, toti peretii de compartimentare au fost desfiintati. Acest lucru a fost posibil deoarece structura blocului a permis renuntarea la peretii despartitori din BCA. In plus, apartamentul a fost reamenajat in faza in care nu exista nici un fel de finisaj la interior, pentru ca atunci s-a dat in folosinta blocul, iar proprietarii au acceptat sa cumpere apartamentul in stadiul de "rosu". Decoratorul a putut astfel sa gandeasca o amenajare completa, inclusiv o recompartimentare a locuintei.

Daca dormitorul a fost pastrat ca si pozitionare, acesta a fost largit catre loggie si delimitat de zona de zi printr-un perete de caramizi de sticla rosie.

Bucataria si camera de zi au fost configurate intr-un spatiu larg deschis. Practic intrarea in apartament se face direct in bucatarie (in stanga fiind camera de zi la vedere). Dar nu mai exista loc pentru baie, care a fost desfiintata, asa ca decoratorul a hotarat sa o amenajeze in spatiul loggiei corespondente bucatariei. Tevile de apa au fost reorientate, iar pentru luminozitate in interiorul zonei de zi, intre bucatarie si baie, s-a realizat un perete de caramizi de sticla de nuanta albastra.

Pentru a trage atentia asupra livingului, Rocsana Lupu a apelat la finisarea peretilor din zona intr-o nuanta puternica de rosu, iar parchetul a fost vopsit si lacuit, de asemenea, in rosu. Mobilierul ales este si el straniu in contrast cu dominanta culoare.

Ganditi-va bine daca vreti o locuinta extravaganta si, mai ales, pentru cat timp!

Foto: Domus

Pentru a nu ocupa mult spatiu cu piese de mobilier verticale (tavanul fiind destul de coborat), a fost conceput un ansamblu de nise. Iluminatul niselor transforma imaginea zonei dominata de nuantele tari de rosu

×