x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Scaune dining must-have sau cum creezi o zonă specială de luat masa

Scaune dining must-have sau cum creezi o zonă specială de luat masa

22 Ian 2024   •   12:30
Scaune dining must-have sau cum creezi o zonă specială de luat masa

Dacă îți plac cinele în familie sau mesele festive alături de prieteni, probabil că locul de luat masa ocupă un loc special în living.

Dar, dacă nu ai amenajat încă acest spațiu și ai în plan să creezi unul, probabil că ai căutat scaune dining și ai ajuns aici. Ne bucurăm, pentru că noi la kalenda.ro credem că zona de luat masa este un loc foarte special, iar scaunele trebuie alese cu atenție pentru a crea o atmosferă de relaxare și confort.

 

Scaunele potrivite aduc armonie spațiului, dar cele greșit alese pot părea complet ieșite din peisaj și chiar pot crea o experiență inconfortabilă. Ce stil se potrivește spațiului tău? Materialul scaunului trebuie să se potrivească cu masa? Pot asocia scaune din material textil cu o masă din lemn? Te înțelegem, ai multe nedumeriri.

 

În acest articol, îți răspundem la cele mai presante întrebări și vom discuta despre câțiva dintre cei mai importanți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când cauți scaune de dining.

1. Ce material se potrivește stilului tău de viață?

 

Selectarea materialului potrivit pentru scaune de dining implică luarea în considerare nu doar a prețului, ci și a durabilității, întreținerii și stilului de viață.

 

Ține cont de modul în care vei folosi spațiul de luat masa și cât de des te așezi pe scaune. Așadar, răspunde-ți înainte de a alege materialul scaunelor la această întrebare: Spațiul tău de luat masa este doar pentru a lua masa sau vei sta acolo ore lungi când lucrezi de acasă?

 

Dacă scaunul de luat masa se va transforma și în scaun pentru biroul de acasă, uită-te mai degrabă la scaune dining din material textil, moale, confortabile, cu spătare înalte.

 

De asemenea, dacă ai copii mici, alege mai degrabă scaune din lemn sau plastic, deoarece au o întreținere relativ redusă și sunt ușor de curățat, mai ales când vine vorba de suc vărsat sau mâncare scăpată.

 

Înainte de orice alegere, ține cont că mobilierul potrivit ne îmbunătățește viața de zi cu zi, dar necesită o evaluare realistă a ceea ce avem nevoie de la el și a modului în care îl vom folosi.

 

2. Ce dimensiune și înălțime ar trebui să aibă scaunele de dining?

 

Lăsând deoparte materialul din care sunt fabricate, scaunele de dining trebuie să se potrivească spațiului tău, mai exact mesei. Pentru confort și funcționalitate, scaunele de dining ar trebui să se potrivească perfect sub masă fără ca picioarele să se simtă înghesuite sau fără cotiere care să împingă în blatul mesei.

 

Înălțimea standard a unui scaun de dining este de 43 până la 50 de centimetri, iar înălțimea medie a unei mese este între 71 și 81 de centimetri. Aceste măsurători sunt importante, deoarece scaunele ar trebui să se potrivească confortabil sub masă și să ofere oaspeților suficient spațiu pentru picioare.

 

Lăsați minim 20 până la 30 de centimetri de la scaun până la masă și evită să supraaglomerezi masa cu prea multe scaune. Deși numărul de scaune va depinde de dimensiunea mesei, e bine ca fiecare scaun să se afle la o distanță de cel puțin 15 centimetri față de cel de lângă. Acest lucru oferă oaspeților suficient spațiu pentru a sta confortabil. Distanța dintre fiecare scaun evită, de asemenea, să se ciocnească de scaune sau să facă masa să pară supraaglomerată.

 

Chiar și cele mai frumoase și confortabile scaune dining pot arăta neplăcut dacă proporțiile nu se potrivesc cu dimensiunea mesei sau a spațiului de luat masa.

3. Ce design aleg pentru scaunele de dining?

 

Când vine vorba de scaune de dining și de a crea o zonă de luat masa specială, orice detaliu este important. Spațiile de luat masa contemporane sunt deschise și relaxate - doi factori cheie care influențează designul modern al scaunelor de luat masa. Stilul casei tale își va pune amprenta cel mai mult asupra designului scaunelor, dar asta nu înseamnă că poți lăsa creativitatea să iasă la iveală pentru a obține un spațiu unic, plin de personalitate.

 

Scaunele de dining sunt adesea disponibile într-o gamă largă de opțiuni de țesături, de la modele tradiționale la imprimeuri îndrăznețe. Aceasta este o oportunitate grozavă de a face spațiul cu adevărat al tău.

 

De asemenea, poți lua în considerare conceptul mix and match. Dar, este important ca în acest caz să alegi scaune care au un element de design comun, cum ar fi materialul sau culoarea. Acest lucru va ajuta la crearea unui aspect coeziv.

 

Oricum, nu îți fie teamă să amesteci diferite stiluri de scaune. O masă tradițională poate arăta grozav cu un amestec de scaune moderne și vintage.

4. Țin cont de mobila din jur?

 

 

 

Dacă vorbim de un living open space, cu o zonă de luat masa special creată, atunci poți ține cont de mobila din living pentru a crea un efect unitar. Acestea pot avea de exemplu aceeași culoare ca și canapeaua, pentru că îmbinarea dintre culoarea și stilul canapelei și al scaunelor de dining va oferi ambianța plăcută amenajării. Dacă mobilierul e din aceeași perioadă sau faptul că are același stil va constitui un avantaj enorm, oferind livingului tău un aspect unitar.

Dar, reține că nu este obligatoriu.

5. Scaunele de dining pot deveni piesele accent din cameră?

 

Răspunsul este DA. Scaunele de dining pot avea anumite caracteristici interesante care le fac centrul de interes din living. Poți alege scaune în culori puternice sau cu imprimeuri îndrăznețe sau poți opta pentru modele cu detalii ornamentale sau picioare sculpturale. Sau pentru scaune cu finisaje izbitor de diferite, cum ar fi pielea neagră și picioarele elegante de cupru.

 

Scaunele tapițate din catifea cu nasturi oferă un aspect sofitiscat zonei de luat masa, mai ales dacă ai o masă cu adevărat robustă, tradițională.

 

În funcție de modul în care este decorat restul spațiului, combinarea materialelor naturale și a caracteristicilor precum ratanul sau răchita ar putea produce o atmosferă de vară, tropicală sau chiar marină. Aceste scaune dining pot fi ulterior adaptate pentru utilizare în aer liber.

 

Scaunele de dining sunt adesea unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă atunci când intră într-un living. Și cu un motiv întemeiat - dau tonul spațiului și pot avea un impact mare asupra aspectului general al camerei. Dar, cu atât de multe materiale diferite pentru scaune din care să alegi, poate fi greu să știi care este potrivit pentru casa ta. De aceea, te așteptăm pe kalenda.ro unde vei găsi scaune dining la prețuri incredibil de mici, care vor face din zona de luat masa, un loc cu adevărat special!

×