x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Soluţii convenabile pentru amenajarea camerei de nou-născut

Soluţii convenabile pentru amenajarea camerei de nou-născut

de Georgiana Teodorescu    |    06 Feb 2010   •   00:00
Soluţii convenabile pentru amenajarea camerei de nou-născut

Oricine îşi doreşte pentru copilul lui, tot ce-i mai bun şi mai frumos. Universul creat de noi drept bază pentru o creştere armonioasă în cadrul familiei este esenţial.



Din punct de vedere estetic, caracterizarea interioarelor perfecte pentru copil este subiectivă. Fie că avem inspiraţie şi ne permitem să aplicăm orice idee, fie că adaptăm din mers nişte soluţii împământenite ca fiind specifice temei, decorurile aplicate în aceste spaţii sunt obligatorii.

5540-113277-1www.funkykidsfurniture.co.uk.jpg
www.funkykidsfurniture.co.uk

Situaţia ideală e cea în care nou-născutului i se alocă o cameră personală, care să poarte întru totul amprenta caracteristică, metamorfozându-se într-un univers armonios şi echilibrat din punct de vedere vizual, practic şi funcţional din punct de vedere al activităţilor desfăşurate aici. Atenţie însă la cum contrabalansăm toate elementele pentru a obţine acestea!

FORMULĂ NEPOTRIVITĂ
Culori vii, mixuri de texturi, o abundenţă de elemente pe care după părerea noastră copilul le poate sesiza sau pot servi drept stimulente pentru primele sale gesturi şi reacţii, toate ni se par de folos. Formula pare logică. Dar de cele mai multe ori, aceste camere ajung să fie sufocate. Punem în ele tot ce ni se pare nouă drăguţ şi ne imaginăm că poate folosi. Picturi pe pereţi, pe mobilă, covoare cu alfabet, draperii cu zâne, toate sunt de fapt nefolositoare în prima fază, adică în cea în care copilul este bebe.

5540-113278-2.www.funkykidsfurniture.co.uk.jpg
www.funkykidsfurniture.co.uk

MINIMUM DE ELEMENTE
Ceea ce trebuie de fapt urmărit aici este şi cea mai convenabilă soluţie: armonie cromatică şi simplitate. Un cadru neutru este de fapt un cadru flexibil. Pereţii coloraţi într-o nuanţă caldă, textile fără imprimeuri specifice şi lumini ambientale pot primi an după an serii de mobilier specifice fiecărei etape din copilărie. Astfel, atunci când pătuţul de nou-născut şi masa de înfăşat fac loc mobilelor multifunţionale cu pat, birou şi loc de joacă camera să nu necesite intrarea în şantier.

5540-113279-3.www.funkykidsfurniture.co.uk.jpg
www.funkykidsfurniture.co.uk

Asta nu înseamnă că ambientul rămâne neexpresiv. Accentele şi elementele cu rol decorativ pot fi obţinute prin obiecte cu caracter temporar: jucării, printuri, picturi pe mobilă care se schimbă cel mai curând, aşternuturi, pernuţe etc.

CULORI ÎNDRĂZNEŢE PENTRU PEREŢI
Picturile pe pereţi pot fi şi ele de bun augur, însă atenţie la restul elementelor adăugate, care pot cauza supraîncărcarea vizuală a camerei. Nu e vorba doar de faptul că nu dă camera bine, însă la momentul în care copilul începe să sesizeze lumea dimprejurul lui, e mai bine să nu fie luat prin surprindere de o aglomeraţie de elemente care-l pot bulversa.

5540-113280-paidimbelgmbh.jpg

Iar dacă în restul locuinţei suntem mereu conservatori în ceea ce priveşte colorarea pereţilor, aici orice nuanţă fantezistă se poate aplica cu succes. De ce să aplicăm bleu pentru băieţi când putem alege turcoise? De ce roz pentru fete când violetul sau chiar movul pot transforma camera într-un ambient inedit. Feriţi-vă de asocierile previzibile de nuanţe. Fiţi originali în tot ceea ce faceţi pentru copilul dumneavoastră.

5540-113281-www.lollipoplane.co.uk.jpg
www.lollipoplane.co.uk

Imaginile pe care le-am pregătit pentru ilustrarea materialului, imagini din colecţii de ultimă oră, sunt o exemplificare a celor spuse până acum.

5540-113282-www.punkinpatch.co.uk.jpg
www.punkinpatch.co.uk

Gândiţi în perspectivă şi uşuraţi-vă munca. La fel ca în modă, în amenajările interioare mai puţin înseamnă mai frumos, chiar dacă este vorba despre camera copilului.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta