x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Suport pentru ghivecele cu flori

Suport pentru ghivecele cu flori

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    23 Mai 2009   •   00:00
Suport pentru ghivecele cu flori

Aveţi de descoperit în rândurile care urmează o modalitate, spunem noi simplă şi la îndemâna fiecăruia dintre dvs., de confecţionare a unui suport pentru ghivecele cu flori.

Obiectul propus de noi constituie, în fapt, o piesă de mobilier cu un pronunţat caracter decorativ şi funcţional. Ca şi sugestie de poziţionare a sa, vă propunem să-l plasaţi exact pe peretele de sub fereastră. Asta din două motive, o dată pentru că poate să vă asigure un decor ce îmbracă şi completează frumos zona ferestrei, şi apoi pentru că cele mai multe specii de flori sunt mari iubitoare şi consumatoare de lumină.

Înainte de a vă apuca de treabă, treceţi în revistă următoarea listă de elemente necesare: în primul rând, o măsuţă veche pe care doriţi să o recondiţionaţi şi să-i daţi eventual o altă funcţionalitate. Apoi aveţi nevoie de lazura colorată pentru lemn, de o pensulă de mărime medie şi de 5 ghivece cu flori.

Pasul 1. Se alege măsuţa veche pe care doriţi să o recondiţionaţi şi suporturile de ghivece care vă plac.

Pasul 2. Se măsoară circumferinţa ghiveciului la 5 cm faţă de baza mică. Cu ajutorul unui compas se trasează pe tăblia mesei un cerc cu circumferinţa egală cu cea obţinută de la măsurarea ghiveciului. Asiguraţi-vă că distanţa dintre ghivece este egală.

Pasul 3. Decupaţi cu ajutorul unui ferăstrău vertical pe rotund, urmărind forma desenată cu creionul. Repetaţi operaţiunea până la decuparea celor cinci forme în care vor intra ghivecele.

Pasul 4. Vopsiţi masa cu lazura colorată. Folosiţi o pensulă de mărime medie. Lăsaţi să se usuce 3-4 ore. Introduceţi ghivecele în găurile formate. Aveţi acum un minunat suport pentru ghivecele cu flori!

×
Subiecte în articol: pas cu pas