x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tipuri de sisteme de acces pentru uși – tu ce alegi?

Tipuri de sisteme de acces pentru uși – tu ce alegi?

31 Oct 2023   •   11:05
Tipuri de sisteme de acces pentru uși – tu ce alegi?
Sursa foto: freepik.com

Vrei să sporești nivelele de productivitate și organizare la nivelul afacerii? Integrarea unor echipamente de acces performante reprezintă soluția de care ai nevoie. Sunt alternative practice, care pot asigura o gestionare corespunzătoare a personalului, dar și un grad sporit de securitate. Se pretează oricărui tip de clădire, fie că e vorba de birouri, instituții publice sau industriale.

Care este modalitatea de funcționare a unui sistem de acces pentru uși, dar și ce avantaje garantează afli în rândurile de mai jos!

 

 

Câte tipuri de sisteme pentru controlul accesului există?

 

Dacă vrei să achiziționezi sisteme control acces află că există numeroase opțiuni pe piață. Iată doar câteva dintre cele mai apreciate:

 

  • Sistem de acces prin intermediul smartphone-ului - Unele sisteme permit utilizatorilor să folosească telefoanele mobile pentru a obține acces, de exemplu, prin tehnologia Bluetooth.
  • Sistem de control cu acces fizic - În asemenea cazuri e vorba de bariere automate, care se deschid sau se închid pentru a permite sau a restricționa accesul vehiculelor.
  • Sisteme care utilizează tehnologia fără fir - Elimină necesitatea cablurilor fizice și oferă o instalare mai ușoară în anumite medii.
  • Sistem Master Key - Facilitează accesul în funcție de organigrama companiei. Practic, managerul are acces în toate zonele clădirii, în timp ce responsabilii pe departamente au doar în spațiile unde își desfășoară activitatea.

 

 

Care sunt principalele componente ale unui sistem de control acces?

 

 

Sursa - https://www.freepik.com

 

Înainte de a identifica avantajele propriu-zise ale sistemului de acces, e necesar să cunoști îndeaproape funcțiile fiecărei componente. Iată care sunt elementele principale pe care le prezintă echipamentul, în funcție de caracteristicile pe care le prezintă:

 

  • Controler de acces - Procesează informațiile primite de la cititor și ia decizia de a permite sau a refuza accesul. Poate fi local, la nivelul ușii, sau poate fi un controler centralizat care gestionează mai multe puncte de acces. În sistemul Master Key există două tipuri de chei - cele care deschid toți cilindrii și cele care oferă acces parțial.
  • Sisteme de alarmă și monitorizare - Pot fi integrate pentru a detecta și a raporta activități suspecte sau încercări de acces neautorizat. Emit alerte sau notificări în timp real, ceea ce poate elimina din start eventualele situații sau incidente neplăcute.
  • Elemente de autentificare - Cartele, chei electronice, telefoane mobile, amprente digitale, sau alte mijloace de autentificare folosite pentru a confirma identitatea utilizatorilor.

 

 

Dacă nu știi exact ce se potrivește mai bine business-ului pe care îl administrezi, nu ezita să apelezi la un magazin feronerie. Specialiștii de acolo îți vor fi de mare folos pentru a identifica soluțiile potrivite.

 

 

De ce este important să instalezi un sistem de control acces?

 

Nu ești pe deplin hotărât/ă în ceea ce privește instalarea unor sisteme control acces? Iată doar câteva motive care te vor ajuta să iei o decizie:

 

  • Limitarea accesului neautorizat - Un sistem de control acces asigură că doar persoanele autorizate au acces la anumite încăperi sau zone din clădire. Astfel, riscul intrărilor prin efracție sau furturilor este redus la minimum.
  • Control de la distanță - Multe sisteme permit gestionarea accesului de la distanță, ceea ce facilitează administrarea în timp real a drepturilor de acces.
  • Alerte în timp real - Modelele performante de sisteme încuietori porți pot emite alerte în timp real în cazul unor activități suspecte sau neautorizate. Personalul poate reacționa imediat în cazul unei probleme de securitate.
  • Istoric detaliat - Sistemele de control acces pot furniza detalii suplimentare ale accesului. Poți monitoriza cine a avut acces, când și unde. Este o metodă utilă pentru investigații ulterioare sau pentru urmărirea prezenței angajaților.

 

 

Investițiile inteligente garantează avantaje pe măsură.
 

Sporește derularea cu ușurință a activităților de lucru și integrează sisteme de control acces performante!

 

×