x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Top 5 cele mai protective rase de câini. Inteligenți, loiali, curajoși și puternici

Top 5 cele mai protective rase de câini. Inteligenți, loiali, curajoși și puternici

de Anastasia Paul    |    03 Aug 2023   •   22:45
Top 5 cele mai protective rase de câini. Inteligenți, loiali, curajoși și puternici
Sursa foto: Hepta

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului deoarece îi oferă afecțiune, companie și siguranță.

Un proprietar obșinuit se așteaptă ca patrupedul lui să-l avertizeze despre un potențial pericol iar vestea bună este că majoritatea câinilor fac asta, inclusiv micul și curajoul Chihuahua.

Dar, dacă ai nevoie de mai mult decât un simplu semnal de alarmă, atunci alegerile devin mai dificile. Pentru protecție cei mai indicați sunt desigur câinii de talie mare, care pot doborî un eventual atacator. Și nu uita, protector nu înseamnă agresiv! 

Dar dacă aveți nevoie de mai mult decât un „sistem de alarmă”, alegerile dvs. sunt puțin mai limitate. StudyFinds vă ajută să vă restrângeți căutarea cu lista noastră cu cei mai buni câini pentru protecție care servesc ca gărzi de corp canin care vor doborî efectiv un atacator.Un câine care atacă fără o amenințare reală te pune în pericol, mai degrabă decât să vă țină în siguranță, scrie studyfinds.org.

Un studiu realizat în Brazilia dezvăluie că trăsături precum greutatea, înălțimea, morfologia craniului, sexul și vârsta influențează interacțiunea dintre câini și mediul lor, mai mult decât rasa lor, în timp ce instinctele de protecție par să fie moștenite genetic. 

Și, chiar dacă instinctele lor de protecție nu sunt cele mai puternice, câinii pot face diferența între pericol și stres. 

„Descoperirile arată că noi, ca oameni, producem diferite mirosuri prin transpirație și respirație când suntem stresați, iar câinii pot distinge acest lucru de mirosul nostru atunci când sunt relaxați – chiar dacă este vorba despre cineva pe care nu-l cunosc. Câinii nu au nevoie de indicii vizuale sau audio pentru a percepe stresul uman. Acesta este primul studiu de acest gen și oferă dovezi că micii patrupezi pot mirosi stresul doar din respirație și transpirație, ceea ce ar putea fi util atunci cândsunt dresați câinii de serviciu și câinii de terapie ” explică cercetătoarea Clara Wilson de la Școala de Psihologie de la Queen’s University Belfast.”

Iată cele mai protective rase de câini:

1. Ciobanesc German, Rottweiler, Doberman Pinscher
Pe primul loc, în alegerile experților, se află trei rase.

Ciobănescul German este o rasă versatilă și foarte inteligentă, renumită pentru instinctele sale de protecție. Este un câine preferat de polițiști și militari datorită capacității lor excepționale de antrenament, loialitate și curaj.

Rottweilerul bifează, de asemenea, fiecare casetă din lista de verificare a câinilor de pază. Este una dintre cele mai inteligente rase din lume, își iubește familia din care face parte și este gata să facă față oricărei amenințări, fie că este vorba despre un urs, un hoț sau un aspirator! 

Și, nu în ultimul rând, dobermanul poate face adesea o treabă excelentă cu puțin sau deloc antrenament. Însă un dresaj structurat îi perfecționează abilitățile de protecție.

2. Bullmastiff
Acest câine masiv este cu siguranță intimidant fizic. Este viteaz, afectuos și loial, un protector înnăscut care are nevoie de un antrenament structurat pentru a-și consolida instinctele naturale de pază. Este și un companion excelent. Ascultător, se comportă bine și acționează ca paznici naturali ai căminului. Loialitatea se manifestă într-un comportament protector. Este și suficient de blând pentru a interacționa bine cu copiii. 

3. Schnauzer uriaș
Cu barba sa pufoasă și blana ondulată, nu arată prea fioros. Este un gidant mândru, teritorial, a cărui dimensiune compensează aspectul rafinat. Este de fapt un câine destul de puternic, fiind capabil să-și apere familia. Totodată, este inteligent, și loial. 

Majoritatea schnauzerilor uriași sunt vigilenți cu străinii și sunt responsabili în ceea ce privește protejarea casei lor. Cu toate acestea, își arată uneori timiditiatea, așa că pentru a-i dezvolta un temperament stabil și încrezător are nevoie de multă socializare. 

4. Akita și Rhodesian Ridgeback
Rhodesian Ridgeback a fost folosit în trecut pentru vânătoarea de lei și animale mari din Africa de Sud, așa că au un impul puternic de a prinde prada. Sunt iubitori și blânzi cu familia, nu ezită să  se confrunte cu un intrus care se apropie de casa ta. 

Akita a fost crescut în Japonia pentru a doborî urși. Este unul dintre cei mai loiali și curajoși câini, mereu în alertă, în mod natural suspicios față de străini. Își îndeplinește datoria de paznic cu puțin sau chiar deloc anternament. Este importan de știut că nu este bine să stea alături de un alt câine de același sex pentru că pot deveni agresivi. 

5. Malinois belgian
Rudă apropiată a ciobanului german, Malinois este câine de lucru, foarte mândru să-și protejeze teritoriul și familia.  Este un câine genial, foarte capabil și care îi place să muncească. Este ușor de dresat, adaptabili și trăiesc în armonie cu adulții, copiii și chiar pisicile. Se comportă bine și în călătorii. Și această rasă este preferată de poliție și armată. 

 

 

 

×
Subiecte în articol: caini protectiv