x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Top 7 motive pentru a alege travertin pentru scările exterioare

Top 7 motive pentru a alege travertin pentru scările exterioare

28 Iun 2023   •   15:55
Top 7 motive pentru a alege travertin pentru scările exterioare

Chiar dacă designul interior al casei tale este superb, poate nu este suficient pentru a-ți impresiona oaspeții și de aceea nu trebuie să uiți de spațiile exterioare prin care se trece înainte de a intra în interior.

Elementele exterioare ale proprietății, cum ar fi pasarela, aleea, trotuarul, potecile de grădină, terasa, piscina, pereții exteriori și veranda sunt responsabile cumulativ pentru crearea primei impresii.

O varietate de factori sunt implicați în dezvoltarea atractivității generale, dar pavajul sau scările exterioare devin punctul focal. Dacă te gândești, materialul de placare al suprafețelor exterioare are o importanță primordială pentru a gestiona restul aspectelor de înfrumusețare ale peisajului exterior locuinței tale.

Progresele recente în tehnologiile de extracție, transport și prelucrare au făcut ca piatra naturală să fie o alegere la prețuri accesibile și care conferă avantaje suplimentare comparativ cu piatra artificială.

Gresia, calcarul, ardezia, granitul, cuarțitul, marmura sau travertinul sunt tipuri de piatră naturală utilizate în mod obișnuit pentru pavajul exterior. Fiecare tip de piatră are caracteristici distincte ce trebuie cântărite din punctul de vedere al avantajelor și dezavantajelor în contextul placării care este de făcut.

Cel mai frecvent decizia pe care o ia investitorul final este de a alege travertinul pentru a-și îmbrăca scările exterioare. În continuare, vom verifica motivele de a alege și folosi travertin scări exterioare.

 

Topul motivelor pentru care se alege travertin pentru scările exterioare

 

  1. Travertinul este o alternativă mai ieftină la marmură, granit, cuarțit sau altele. Pietrele silicioase precum granitul și cuarțitul sunt candidați solizi pentru aplicații externe în care uzura cauzată de factorii de origine naturală și umană au un impact scăzut. Marmura creează un aspect superb. Din păcate, aceste opțiuni de lux sunt costisitoare și inaccesibile pentru gospodăriile din clasele economice de jos până la cele medii.

Travertinul se bucură de un aspect echivalent cu marmura și cuarțitul, dar datorită resurselor abundente pentru acest material îl găsim disponibil la prețuri comparativ mai mici. Fiecare proprietar al unei case își dorește ca scările exterioare să fie un element decorativ al casei fără a extinde bugetul. Scările din marmură sunt cel mai bun garant al unei eleganțe excepționale. Cu toate acestea, ar trebui să ai în vedere că suprafața scărilor de marmură este foarte alunecoasă. Contactul acesteia cu ploaia sau zăpada prezintă un mare risc pentru utilizatorii acestora. Mai mult, vom observa rapid unele imperfecțiuni și asta include procesul de abraziune, cauzat de condițiile atmosferice. Datorită faptului că suprafața granitului este aspră și grosieră, murdărirea unor astfel de scări nu este greu de făcut. Un mare avantaj al granitului este durabilitatea, rezistența ridicată la zgârieturi și la condițiile meteorologice nefavorabile, dar prețul este apropiat cu marmura. Gresia este un material mai ieftin pentru scările exterioare, dar trebuie să fie tare și nelustruită pentru a nu face scările din gresie prea alunecoase. Bazaltul este o altă opțiune, care poate garanta durabilitate ridicată și siguranță fără îndoială, dar deloc ieftină.

  1. Travertinul este o piatră naturală durabilă pentru exterior. Dacă este lustruită și sigilată la exterior, este o opțiune mai bună pentru utilizări externe decât marmura și calcarul. Datorită absenței materiilor organice, cum ar fi fosilele, cochiliile și scheletele organismelor vii, este mai dur și mai durabil decât marmura și calcarul. Poți etanșa porozitatea unui travertin scări exterioare cu material de etanșare adecvat și poți obține o utilizare similară cu granitul și o altă ofertă alternativă pentru aplicații în aer liber, în locuri deschise sau în locuri umede.

  1. Travertinul este un material ecologic. Travertinul este o piatră naturală care există în natură. În plus, procesul său de extragere și finisare este ecologic. Plăcile de placaj fabricate artificial precum porțelanul sau ceramica sunt oarecum periculoase pentru mediul nostru verde.
  2. Întreținerea plăcilor de travertin este ușoară. În cele mai multe cazuri, se folosește travertin lustruit cu aplicațiile de acoperire și etanșare dorite, care ascunde textura poroasă și previne pătrunderea apei, fluidelor și a altor materiale dăunătoare sau care dezvoltă pete în masa rocii. Poți șterge cu ușurință scurgerile sau murdăria cu un mop umed, și să îndepărtezi petele cu soluții simple de detergent. Dacă soluțiile acide precum sucul de lămâie sau oțetul se revarsă peste suprafețele de travertin, curățarea este ușoară și fără deteriorare. Dacă apare o rupere sau o fisură, poți înlocui cu ușurință bucata de travertin deteriorată cu o altă placă de forma, dimensiunea, modelul sau stilul potrivit.
  3. Travertinul este o piatră versatilă. Aplicațiile plăcilor de travertin sunt într-o gamă largă, atât pentru amenajarile interioare, cât și pentru amenajarea curtii. În afară de pardoseală, este cea mai bună alegere pentru placarea pereților, piscinelor, blaturilor și scărilor exterioare. Travertinul poate suporta o sarcină mare de vehicule și traficul pietonal intens, astfel încât aleile, potecile, aleile de acces și scările exterioare sau de piscină să se poată decora cu travertin special tăiat și tratat.
  4. Travertinul este disponibil în funcție de nevoi. Disponibilitatea plăcilor de travertin este într-o varietate de culori, nuanțe, forme, dimensiuni, modele și stiluri pentru a satisface cerințele standard de la comandă. Poți crea o temă cu plăci de travertin în decorarea clădirii și o poți potrivi cu ușurință cu peisajul, obținând aspectul și textura rustică sau clasică din travertin cu frumusețe naturală.
  5. Plăcile de travertin permit crearea de suprafețe antiderapante. În afară de plăcile de travertin lustruite, restul finisajelor sunt rezistente la alunecare într-un grad mult mai mare. Poți utiliza finisaje antichizate, șlefuite sau alte finisaje pentru plăcile de travertin pentru piscine, terase, poteci și travertin scări exterioare unde ploile și înghețul sunt posibile. Travertin scări exterioare se referă nu numai la scările exterioare ale casei care sunt antiderapante la umezeală, ci și la scările de la piscină sau rama piscinei care din cauza umezelii poate deveni o zonă periculoasă pentru alunecare.

 

×