x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tu știi să coși un nasture? Iată cea mai corectă și simplă metodă

Tu știi să coși un nasture? Iată cea mai corectă și simplă metodă

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2023   •   19:30
Tu știi să coși un nasture? Iată cea mai corectă și simplă metodă
Sursa foto: Hepta

Tu știi să coși un nasture? Dacă nu știi cum este corect, iată cea mai simplă metodă.

Pentru a coase un nasture ai nevoie de următoarele materiale:

- nasture
- ață de cusut (culoare similară cu materialul)
- ac de cusut
- foarfecă

Alege un nasture potrivit cu gaura în care vrei să intre. Asigură-te că ața de cusut este destul de lungă pentru a permite coaserea. Bagă ața în ac. Poți să dublezi ața pentru a fi mai rezistentă sau poți să folosești doar un fir, scrie dcnews.ro.

Începe din partea din spate a materialului, astfel încât nodul să fie ascuns în interiorul hainei. Așază nasturele pe material în poziția corectă. Folosește degetul pentru a-l menține în loc, iar cu acul înțeapă prin unul dintre orificii (de obicei, poți începe de jos în sus sau invers). Înțeaptă apoi prin gaura opusă a nasturului și trage acul în partea din spate a materialului.

Repetă acest proces până când nasturele este fixat bine. Este suficient să treci ața prin cele două găuri de câteva ori pentru a asigura o fixare solidă.

După ce ai fixat suficient de bine nasturele, înfinge acul prin partea din spate a materialului și fă un nod strâns. Folosește foarfeca pentru a tăia ața în exces, asigurându-te că nodul este bine ascuns între straturile de material.

×
Subiecte în articol: cusut nasture