x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Unitate in diversitate

Unitate in diversitate

23 Iun 2005   •   00:00
Unitate in diversitate

In agitatia care domina cotidianul fiecaruia dintre noi, ne putem acorda totusi o clipa de ragaz, un moment de liniste si meditatie. Pretextul poate fi oferit de deosebitul aranjament realizat de floraria Splendor

Simbolizand Legea Divina a renasterii ciclice, atat a naturii, cat si a spiritului, lemnul si ramurile de salcie inmugurite constituie in mod firesc baza si scheletul intregului ansamblu, in vreme ce opulenta salbatica a frunzisului ce le napadeste exprima unitatea in diversitate a creatiei si totodata fantastica sa putere de regenerare.

Contrastul heraldic galben-albastru creat de asocierea florilor de ornithogalum si muscalus are profunde implicatii simbolice.

Galbenul este culoarea masculina a luminii de aur, mijlocitoare intre muritori si divinitate, totodata atribut al conducatorilor, atestand originea divina a puterii lor, iar albastrul este culoarea feminina a adevarului, a sublimarii si calmului absolut, suprauman sau chiar inuman, este calea reveriei si a visului. Impreuna, ele vorbesc despre speranta, revelat ie, divinitate si vesnicie.

Marunte, delicate si imaculate, cu un parfum imbatator, florile de iasomie ne amintesc virtutile necesare sufletului pentru a putea contempla divinitatea: iubirea, bunatatea, modestia si inocenta.

Irisul, floare regala al carei nume inseamna "curcubeu", vine sa precizeze existenta unei cai de comunicare cu dublu sens intre Cer si Pamant, trimitand, in acelasi timp, si la legamantul mentionat in Vechiul Testament.

In Cantarea Cantarilor, narcisele in general reprezinta atat primavara, cat si mantui rea, iar pentru musulmani ele sunt simbolul credinciosului zelos, al omului drept ce-l serves te pe Dumnezeu.

Mai mult, in limbajul victorian al florilor, narcisele galbene, departe de vanitatea pe care o exprima cele albe, sunt mesagere ale grijii.

Ele vin deci sa completeze semnificatia intregului ansamblu cu grija salvatoare a divinitat ii pentru sufletele curate ce se ridica deasupra multiplicitatii agitate a creatiei, pentru a porni pe calea contemplarii Principiului Unic.

Gabriela Popescu
Arhiva Ideal Decor
×