x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Utilizări ale foliei de aluminiu în gospodărie. Cum scapi de mirosurile din pantofi

Utilizări ale foliei de aluminiu în gospodărie. Cum scapi de mirosurile din pantofi

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2023   •   18:30
Utilizări ale foliei de aluminiu în gospodărie. Cum scapi de mirosurile din pantofi

Folia de aluminiu are utilizări multiple în afara bucătăriei la care nu te-ai fi gândit. Așa că fii atent să nu o arunci dacă este puțin folosită.

Este reutilizabilă, flexibilă și durabilă, fiind astfel utilă în pictură, ascuțirea foarfecelor sau îmbunătățirea eficienței radiatoarelor. De asemenea, ajută la călcarea hainelor, acționând ca o suprafață reflectorizantă pentru căldură și, într-o situație de criză, poate servi ca un mic tunel. Astfel că nu o arunca dacă ai folosit-o puțin.

Iată cele mai bune utilizări ale foliei de aluminiu:

1. Elimină electricitatea statică de pe haine

Poți elimina electricitatea de pe haine dacă iei o folie de aluminiu și o freci de acestea. Poți preveni electricitate statică aruncând trei sau mai multe bile de aluminiu în uscător cu hainele, potrivit Bob Vila., citat de dcnews.ro.

2. Calcă două părți deodată

Introduce o foaie de folie sub husa mesei de călcat astfel încât să reflecte căldura de la fierul de călcat. Acest lucru permite să calci ambele părți ale hainei deodată și reduci timpul de călcare la jumătate.

3. Absoarbe mirosurile din pantofi

Rupe trei bucăți de folie pentru fiecare pantof și rulează-leîn formă de biluțe. Asigură-te că pantofii sunt uscați, introdu bilele în fiecare pantof și lasă-le peste noapte. Folia va absorbi mirosurile neplăcute și nu va lăsa nicio urmă sau murdărie.

 

×