x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vopsele pentru camera copilului

Vopsele pentru camera copilului

de Catiusa Ivanov    |    01 Iun 2006   •   00:00
Vopsele pentru camera copilului
NE-AM INTERESAT PENTRU TINE
De cele mai multe ori, atunci cand parintii se hotarasc sa vopseasca camera copilului nu iau in considerare decat culoarea. Este foarte adevarat ca pana acum pe piata nu se gaseau decat vopsele lavabile obisnuite, iar alegerea culorii era foarte simpla: daca este baiat albastru, daca este fetita roz. Acum insa au aparut numeroase tipuri de vopsele, producatorii gandindu-se si la functionalitatea acestora, la nivelul de toxicitate si la ideea de frumos.

Ecologic

Copiii sunt sensibili, fiind predispusi la tot felul de alergii. Pana nu de mult, producatorii de vopsele scapau din vedere acest lucru. Acum insa se gasesc pe piata vopsele ecologice, special create pentru a fi utilizate in camera copilului, in spitale, crese, gradinite sau in spatiile unde locuiesc persoane alergice la anumiti compusi din vopselele clasice. Una dintre acestea este Caparol Senzitiv, creata din materii prime de o puritate deosebita, controlate din punctul de vedere al continutului de alergeni sau de alte substante nocive, fara conservanti. Pretul acestui produs este de 176,27 RON pentru o cutie de 12,5 l si poate acoperi o suprafata de 60-70 mp in doua maini.

Nu numai in materie de vopsele au aparut produse ecologice. Status Color comercializeaza produsul ECOVARN, un lac ecologic, incolor, protector si decorativ, pe baza acrilica, prietenos fata de om si de mediul inconjurator. Este indicat a fi folosit pentru suprafetele din lemn ale spatiilor interioare si mai ales exterioare, cu care intra in contact persoanele sensibile sau alergice. Se aplica pe usi, ferestre, tamplarie, pergole sau mobilier de curte si formeaza un strat transparent elastic, cu proprietati de respingere a apei, are o rezistenta buna la radiatia solara si la umezeala. Pentru o cutie de 750 ml platiti 23 RON, fara TVA.

Rezistent

Copiii mici au obiceiul sa arunce cu jucariile sau cu alte obiecte in perete sau sa puna tot timpul mana pe aceasta suprafata. Peretii se zgarie si se murdaresc foarte repede, aceasta fiind o problema serioasa pentru multi parinti. Fabryo Corporation a conceput vopseaua lavabila Savana cu teflon, un produs special pentru spatiile cu astfel de probleme, avand o rezistenta foarte mare la zgarieturi, la spalari repetate si care se murdareste mult mai greu datorita unui grad ridicat de impermeabilitate. De asemenea, suprafetele vopsite cu aceasta vopsea isi vor pastra mai mult timp stralucirea si prospetimea. Pentru o cutie de 8,5 l platiti 61 RON, fara TVA.

Inovator

Camera copilului trebuie sa fie un loc frumos si atragator. La acest lucru s-au gandit si cei de la National Paintings atunci cand au creat gama New Generation. Aceasta gama contine o vopsea lavabila si un lac lavabil cu efecte luminoase (acesta contine o componenta fosforescenta care va straluci timp de 20 de minute dupa ce stingeti lumina). Simona Ureche, brand manager la aceasta firma, va recomanda sa vopsiti camera copilului cu un strat de vopsea lavabila New Genereration sau o alta vopsea lavabila, iar apoi sa folositi un sablon cu personaje din desene animate, colorand figurinele cu lacul lavabil. Dupa ce stingeti lumina, figurinele vor straluci. Aceasta vopsea se gaseste in nuante de alb, verde, albastru, portocaliu, roz si galben. Pretul unei cutii de lac de 100 ml este de 70 RON, iar producatorii spun ca este suficienta pentru decorarea unei camere de copil.
  • foto: CAPAROL, NATIONAL PAINTINGS
  • ×
    Subiecte în articol: vopsele