x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Vrei să te muți la casă? Iată ce tehnologii îți vor fi de ajutor

Vrei să te muți la casă? Iată ce tehnologii îți vor fi de ajutor

29 Noi 2023   •   12:42
Vrei să te muți la casă? Iată ce tehnologii îți vor fi de ajutor
Sursa foto: shutterstock

Dacă ai hotărât să te muți la casă, probabil ești în căutarea celor mai bune tehnologii care îți vor face viața mai ușoară și mai confortabilă. Traiul la casă poate fi, uneori, dificil, din cauza volumului de muncă necesar pentru a întreține întreaga locuință și curtea, însă, datorită tehnologiilor moderne, totul poate fi mult mai ușor. Anumite sisteme îți economisesc timpul și efortul, așa că merită să investești în ele. Iată ce nu ar trebui să îți lipsească, dacă te muți la casă.

Un sistem fotovoltaic

O locuință modernă se bazează pe energia electrică. Poți alege să ai o casă cu totul modernizată: centrala, toate electrocasnicele, inclusiv cuptorul și plita, sistemele de securitate, cele de supraveghere și multe altele. Însă, pentru ca întreaga casă să funcționeze perfect, vei avea nevoie de o sursă constantă de energie electrică, adică de panouri fotovoltaice la pret bun.

 

Așa cum știi, uneori, pot apărea întreruperi ale furnizării de energie, în special în perioadele de vârf: vara sau iarna. De aceea, pentru a evita astfel de situații, ar fi bine să alegi un sistem fotovoltaic, un generator electric (pentru iarnă) și un stabilizator de tensiune. Cu ajutorul acestora, nu vei avea emoții în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică.

O pompă submersibilă

Până să îți cumperi locuința, interesează-te despre apa freatică din zonă sau, dacă ai posibilitatea, ia câteva probe pentru analiză. În cazul în care apa este bună, poți profita de acest lucru pentru a o folosi în locuința ta. Astfel, vei avea nevoie de o pompă submersibilă, dacă apa se află la adâncime, și de un sistem de filtrare, care să o facă perfectă atât pentru consum, cât și pentru celelalte activități din gospodărie. În felul acesta, vei scăpa de cumpărarea apei pentru băut și nu vei mai plăti facturi la furnizorul de apă. Totuși, ține cont că va trebui să analizezi apa constant și că, la un moment dat, este posibil ca izvorul să sece sau să fie compromis (cazuri foarte rare, dar care merită luate în calcul).

Uși de garaj automate 

Probabil nu multe persoane se gândesc la acestea, însă sunt extrem de eficiente. De ce? Pentru că te scutesc de multe neplăceri. Să spunem că locuiești pe o stradă intens circulată și vrei să bagi sau să scoți mașina din garaj. Va trebui să lași mașina pe avarii pe partea opusă a străzii, să intri în curte pentru a deschide ușile garajului, să te întorci la mașină și să aștepți momentul oportun, apoi să închizi ușile. Cu ajutorul unui sistem automatizat, vei avea doar o telecomandă, cu ajutorul căreia vei deschide și închide porțile. Astfel, economisești timp și, în condiții de vreme nefavorabilă, nu te vei mai da jos din mașină.

Un sistem de supraveghere

Nu în ultimul rând, discutăm și despre un sistem de supraveghere, care să nu aibă doar camere, ci și anumiți senzori. Spre exemplu, poți alege senzori și alarme pentru incendiu, pentru a detecta mișcarea și pentru inundație. În acest mod, casa va fi în siguranță. Sistemele moderne pot fi conectate la anumite aplicații și, astfel, poți vedea în mod real ce se întâmplă în casa ta, pe telefon sau pe orice alt dispozitiv. Astfel, în cazul unui incident, indiferent de natura lui, poți cere ajutor de oriunde te afli.

 

Așadar, dacă vrei să te muți la casă, alege aceste tehnologii care îți vor face viața mult mai ușoară. Vei sta fără griji și te vei bucura de tot confortul posibil.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

 

 

×