x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce îți spune pisica când te atinge cu lăbuța

Ce îți spune pisica când te atinge cu lăbuța

de Andreea Tiron    |    16 Oct 2024   •   09:45
Ce îți spune pisica când te atinge cu lăbuța
Sursa foto: Hepta/Iată 5 lucruri pe care pisica ta încearcă să ți le spună când își pune laba pe tine

Ca ființe magice, legăturile noastre cu pisicile sunt puternice. Dacă ai avut norocul să deții una, știi foarte bine despre ce vorbim.

Iată 5 lucruri pe care pisica ta încearcă să ți le spună când își pune laba pe tine:

  1. Se simt confortabil și în siguranță.
    Pisicile noastre ne arată întotdeauna admirația și dragostea lor, dar uneori le ratăm. Ele nu pot spune verbal „Te iubesc”, dar nu subestima capacitatea lor de a o arăta.

    Experții în comportamentul animalelor sugerează că contactul intenționat cu animalele de companie — cum ar fi să își pună labele pe tine, să se așeze pe genunchii tăi sau să se frece de piciorul tău — este un semn de încredere și confort. Ele se simt suficient de în siguranță în jurul tău pentru a-ți atrage atenția și a interacționa cu tine — ar putea chiar să te folosească ca un instrument pentru a se destresa.

  2. Sunt stresate și au nevoie de reasigurare.
    Deoarece nu pot vorbi limbile noastre umane, majoritatea animalelor, inclusiv pisicile, folosesc limbajul corpului pentru a-și exprima emoțiile, sentimentele și durerea. De la a se simți inconfortabil până la a avea nevoie de mâncare sau de îmbrățișări, corpurile lor ne pot spune foarte multe.

    Mulți experți în pisici consideră că „frecarea cu laba” sau frecarea corpului lor de tine este modul în care pisica ta încearcă să îți spună că este stresată și are nevoie de reasigurare. Adesea, văzându-te ca un pilon de siguranță, ele se vor baza pe vocea, atingerea și prezența ta ca pe o activitate de reducere a stresului.

  3. Te consideră parte din familie.
    Pisicile se leagă și comunică prin miros, adesea revendicându-și stăpânul lăsându-și mirosul în apropiere. Prin atingerea ta, ele „își revendică” stăpânul — atât într-un sens emoționant de proprietate, bineînțeles, cât și pentru a comunica cu alte animale sau pisici.

  4. Vor atenție.
    Ai dormit vreodată liniștit în pat, doar pentru a fi trezit de laba pisicii pe nas? Fără nicio limită și fără noțiunea de spațiu personal, știi că ele nu se vor opri niciodată.

    Deși ar trebui să fii atent la orice limbaj corporal deranjant, experții sunt de acord că această „insistență” este adesea un semn că pisica ta se simte confortabil în jurul tău și vrea atenție. E ca și cum ai avea un copil blănos, mai puțin zgomotos și mult mai independent — bucură-te de acele mici atingeri cât timp poți.

  5. Le este foame.
    Uneori, ele încearcă pur și simplu să obțină atenție afectuoasă, cum ar fi îmbrățișările sau mângâierile, dar alteori au nevoie de ceva mai concret, cum ar fi mâncarea, apa sau timpul de joacă.

     

×
Subiecte în articol: pisica comunicare