x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Cea mai vârstnică persoană din lume. Are 117 ani și este activă pe rețelele sociale

Cea mai vârstnică persoană din lume. Are 117 ani și este activă pe rețelele sociale

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2024   •   09:00
Cea mai vârstnică persoană din lume. Are 117 ani și este activă pe rețelele sociale
Sursa foto: X | Super Àvia Catalana

Maria Branyas Morera a împlinit 117 ani pe 5 martie și este prezentă pe rețelele de socializare. 

Ea este cea mai bătrână persoană din lume. Maria a împlinit 117 ani și este activă pe rețelele de socializare

S-a năsuct în anul 1907 la San Francisco, în timpul celui de-al doilea val de ciumă bubonică. Are circa 16.000 de admiratori pe platforma X, unde le oferă detalii despre viața sa.

În perioada Primului Război Mondial, familia ei a decis să se întoarcă în Spania. În timpul călătoriei, pierderea tatălui și propriul accident care i-a afectat auzul la o ureche au fost doar începutul unor experiențe care au făcut-o să-și descopere puterea de a depăși provocările.

A supraviețuit celor două Războaie Mondiale, pandemiei de gripă spaniolă, Războiului Civil Spaniol și pandemiei de COVID-19.

La 117 ani, ea deține oficial titlul de cea mai bătrână persoană din lume, după ce călugărița Sora Andre a decedat la 118 ani, în ianuarie 2023.

Maria Branyas Morera continuă să fie o prezență activă pe rețelele sociale. „Bună dimineața, lume. Astăzi împlinesc 117 ani. Am ajuns atât de departe", a scris ea pe platforma X.

Ceea ce atrage atenția oamenilor de știință este starea excepțională de sănătate a Mariei, la o vârstă atât de înaintată. O echipă de cercetători, conduși de Manel Esteller, au observat că are o minte complet lucidă și nu prezintă nicio boală cardiovasculară, fapt rar întâlnit la persoanele în vârstă.

Maria Branyas Morera a fost de acord să participe la teste efectuate de oamenii de știință, sperând că rezultatele vor oferi informații valoroase despre secretele longevității. Motivată de dorința de a împărtăși aceste secrete cu lumea, ea speră că descoperirile ar putea contribui la o viață mai lungă și pentru alții, potrivit dailymail.co.uk., citat de antena3CNN.

×
Subiecte în articol: varstnic maria branyas morera